Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Студенти Катедре за германистику Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу позивају све љубитеље немачког језика, књижевности и уметности 17. јуна у 18.30 сати, у Кућу Ђуре Јакшића, на догађај KREATIVES SCHREIBEN. Том приликом моћи ћете да погледате, прочитате и чујете радове студената завршне године ОАС, насталих на радионици креативног писања на немачком језику, коју је у оквиру сегмента Писане комуникације на предмету Интегрисане вештина немачког језика 4 реализовала лекторка Милена Матић.
С обзиром на то да је ова радионица изнедрила велики број радова различитих жанрова и формата, од песама, преко причи до сликовница и стрипова, наставници и студенти су решили да их презентују и несебично поделе са другима и то на инспиративном месту где је некада боравио писац и сликар Ђура Јакшић.
Како бисмо подржали младе таленте наградићемо три најбоља рада, јер се можда баш међу овим ауторима налази неки од Ђуриних наследника.
Стручни жири за ужу научну област Немачка књижевност и култура који ће вршити одабир радова чиниће доц. др Марина Петровић Јилих и доц. др. Милена Нешић
Павковић.
Почасни гости биће и студенти треће године, који ће са Маријом Нијемчевић Перовић, асистенткињом за ужу научну област Методика наставе немачког језика и књижевности, представити радове настале на часовима Методике наставе немачког језика, а који показују како се методе и технике креативног писања могу применити у школској настави немачког као страног језика.

ks poster