Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У организацији Универзитета у Крагујевцу, Центра за научноистраживачки рад САНУ и Филолошко-уметничкг факултета, у петак 30. септембра, у Универзитетској галерији, представљен је пројекат „Простор-звук-конструкција - ПроЗвук“.

ПроЗвуК је продукт сарадње наставника и студената са Филолошко-уметничког факултета, са Одсека за музичку уметност и Одсека за примењену и ликовну уметност, а на самој презентацији посетиоци су могли да виде радове графичара Филипа Мисите и да чују композицију Владимира Трмчића, у извођењу Јоване Радовановић (клавир), Александре Милановић (виолина) и Миодрага Ђорђевића (хармоника). Присутни су имали прилику да стекну увид у синтезу различитих уметничких делатности, у интердисциплинарно, интермедијско и компаративно истраживање на тему феноменологије простора и виртуелности, у неуобичајен приступ компоновању музичког дела, његовог извођења и креирање анимације. 

Осим учесника у пројекту, публици се обратио и проректор за наставу Универзитета у Крагујевцу, проф. др Владимир Ранковић који је, у име ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу и Центра САНУ, поздравио присутне и честитао руководиоцу пројекта и њеним сарадницима на изузетном труду. 

Као руководилац пројекта, Јована Радовановић, ванредни професор Филолошко-уметничког факултета, представила је присутној публици рад свог шесточланог тима сарадника и консултаната и нагласила колико је једногодишњи рад на пројекту био садржајан и мултидисциплинаран, те да је објављивањем монографије све урађено преточено и у писану реч која је по својој оригиналности на завидном академском нивоу. 

Пројекат је подржан и од стране СОКОЈ-а, а град Крагујевац допринео је у значајној мери реализацији овог пројекта обезбеђивањем дела средстава за његово суфинансирање.

Прозвук 5  Прозвук 4
                                                     
                                                              Прозвук 3