Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Skup hispanisya 2014

Прву националну конференцију хиспаниста Хиспанистика у српској култури и науци, 28. и 29. новембра 2014. године, организовао је Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу у сарадњи са Филолошким факултетом у Београду, Амбасадом Краљевине Шпаније и Институтом Сервантес у Београду.

 

4 IMG 2243

Пленарно излагање на конференцији одржао је члан Шпанске краљевске академије, уважени проф. др Игнасио Боске Муњос, а свечаном чину отварања присуствовао је Амбасадор Краљевине Шпаније Њ.Е. г-дин Ињиго Рамирес де Аро Валдес и директор Института Сервантес у Београду, г-дин Енрике Камаћо Гарсија.

 

GRP 9160 2

У оквиру скупа, Њ.Е. г-дин Рамирес де Аро Валдес је у Свечаној сали ректората Универзитета у Крагујевцу обавио церемонију уручења Ордена Исабеле Католичке професорки Филолошко-уметничког факултета Анђелки Пејовић, који се додељује „у циљу награде за ванредна залагања шпанских или страних грађана, чија су дела допринела добробити Нације или који су на релевантан начин допринели развоју пријатељства и сарадње Нације Краљевине Шпаније са осталим делом Међународне заједнице“.

 

korica crop

Зборник радова