Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Задовољство нам је да вас позовемо на предавање и трибину на тему ,,Будућност књижевности: разговори са Висентеом Луисом Мором" коју организује Катедра за хиспанистику Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу поводом обележавања 20-годишњице, а у сарадњи са Шпанском агенцијом за интернационализацију шпанске културе PICE. 

Трибина ће бити одржана 13. октобра у 12.00 сати у Студентском културном центру Крагујевац.

Висенте Луис Мора један је од тренутно најцењенијих шпанских писаца, књижевних критичара и предавача. Стручна критика хвали његове књиге за које је добио бројне књижевне награде, а ових дана публика у Шпанији има прилику да се упозна са његовим последњим делом, Circular 22 (Galaxia Gutenberg). Ово дело је необичан књижевни артефакт на више од шест стотина страница, које обједињује форму есеја, романа, путописа, па чак и позоришног дијалога. Његово дело представља један од најзанимљивијих момената у данашњем размишљању о књижевности на шпанском језику. Догађај је намењен како стручњацима из области књижевности, тако и свима заинтересованима.

Сутрадан, 14. октобра у 13.00 часова на Филолошко-уметничком факултету, Висенте Луис Мора ће одржати књижевно-преводилачку радионицу са колегама и студентима са Катедре за хиспанистику.

Искрено се надамо да ћете бити у прилици да нам се придружите!
Plakat VLM