Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Катедра за хиспанистику вас са задовољством позива на предавање које ће одржати Његова Екселенција господин Освалдо Нарсисо Марсико, амбасадор Републике Аргентине, на тему ,,Гласови из Аргентине - предавање о аргентинској историји и спољној политици".

Предавање ће бити одржано у среду, 26. октобра 2022. године са почетком у 17 часова, у Студентском културном центру.

Катедра за хиспанистику такође има част да вас позове на отварање изложбе фотографија ,,Аргентина очима Српкиње" Љиљане Поповић Анђић (1962-2019).

Изложба представља фотографије Љиљане Поповић Анђић, песникиње, професорке, књижевног преводиоца и уметничког фотографа, која је, инспирисана животом и књижевношћу у Аргентини, испољила онтолошку потребу да се уметнички изрази кроз фотографију и подели своје искуство, како из Буенос Ајреса, тако и из других делова Аргентине.

На отварању изложбе, 26. октобра 2022. године у 18 часова, говориће Њ. Е. господин Освалдо Нарсисо Марсико, амбасадор Републике Аргентине, и Бранко Анђић, књижевник, преводилац и новинар.

Уз подршку Амбасаде Републике Аргентине у Београду, у СКЦ-у ће 27. октобра 2022. године у 19 часова бити организована пројекција аргентинског филма „Да чудне ли љубави“ („El amor menos pensado“, 2018), који је режирао Хуан Вера.

Очекујемо вас! 

 Argentina