Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У оквиру овогодишње концертне сезоне Универзитетске галерије, у четвртак 10. новембра 2022. године, са почетком у 19.00 часова, биће одржан концерт који носи назив Вече француских композитора.

На концерту који носи назив Вече француских композитора, наступиће виолинисткиња Јелена Роквић и пијанисткиња Катарина Хаџи-Антић Татић.

На програму ће бити дела К. Дебисија, О. Месијана и Ц. Франка.

Виолинисткиња Јелена Роквић рођена је у Београду. Дипломирала је и магистрирала у класи проф. Михаела Фришеншлагера на Универзитету за музику и сценске уметности у Бечу (Аустрија). На истом универзитету похађала је специфичне пост-градуалне студије у области историјске инструменталне праксе (на оригиналним инструментима) у класи проф.Ингомара Рајнера. Усавршавала се код Ериха Гринберга, Чарлса Кастлмана, Леонида Пејсахова, Владимира Спивакова, Александра Павловића, и других. Учествовала је на фестивалима класичне музике у Врњачкој Бањи, Шапцу, Новом Кнежевцу, Београду, Новом саду, Купри Маритими, Торину, Портогруару (Италија) и Асахикави (Јапан). Од 2010. године предаје виолину на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.

Катарина Хаџи-Антић Татић, пијанисткиња, рођена је у Београду. Завршила је студије клавира у класи проф. Јасмине Гавриловић на Факултету музичке уметности у Београду. Као камерни музичар наступала је у земљи и иностранству и остварила трајне снимке за радио и телевизију. Сарађивала је са бројним истакнутим домаћим и страним уметницима. Поред клавирске сарадње са инструменталистима и певачима, бавила се и педагошким радом, као професор клавира и камерне музике. Од 2000. године ангажована је на Факултету музичке уметности у Београду као уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте. Са виолинисткињом Јеленом Роквић наступа од фебруара 2006.

plakat 10. novembar min