Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У уторак, 7. марта 2023, Катедра за германистику Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу имала је част и задовољство да угости делегацију Амбасаде Савезне Републике Немачке у Републици Србији, коју су чинили амбасадорка Савезне Републике Немачке Њ.Е госпођа Анке Конрад и чланови њеног тима: аташе за културу господин Мигел Валтерајт и шеф привредног одељења господин Денис Кајзер. Уважене госте примили су ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић, проф. др Никола Бубања, продекан за науку и међународну сарадњу Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу и шеф Катедре за германистику, доц. Јулијана Вулетић Ђурић. 
Након уводних обраћања ректора Универзитета у Крагујевцу, амбасадорке и шефа Катедре за германистику, Јулијане Вулетић Ђурић, уследила је подијум дискусија о теми ,,Was wünschen wir uns voneinander / Шта желимо једни од других“. Студенти су имали прилику да амбасадорки представе резултате својих наставних и ваннаставних активности, да са њом поделе искуства из студентског живота у земљи и иностранству, да разговарају о својим жељама и бригама, али и да јој поставе питања о актуелним друштвено-политичким темама.

Изражавамо захвалност амбасадорки Немачке у Србији, Анке Конрад, и члановима њеног тима, на посети Катедри за германистику и на плодоносној дискусији, која је допринела јачању међусобне сарадње у области високог образовања и културе.

 

V3   V5