Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У петак 24. 3. 2023. године, у оквиру пратећег програма изложбе „Српско позориште у Великом рату“ Музеја позоришне уметности Србије у галерији Унверзитетске библиотеке у Крагујевцу, одржана је студентска радионица Катедре за романистику под називом „Културно стваралаштво у тренуцима борбе: допринос Франкофоније“, коју су припремиле доц. др Марија Панић и Сара Симић, докторанткиња и сарадница у настави.
Студенти француског језика изложили су радове о појму „франкофонија“, о симболима Француске, то о српско-француским књижевним и културним везама. Прочитали су одломке Алфонса де Ламартина, Гијома Аполинера, Маргерит Јурсенар, Растка Петровића, који се односе на тему презентација, као и на тему изложбе. Студентима романистике придружили су се и студенти студијског програма Музика у медијима ФИЛУМ-а, који су прочитали одлокме из Молијеровог дела, које су припремали са проф. др Катарином Ерић и асистенткињом Анђелом Марковић.

Учесници радионице:
Студенти француског језика и књижевности: Младен Милосављевић (МАС), Наташа Петровић,   Ерика Ивашку, Теодора Станојевић (4. година), Милица Карић, Николета Ђорђевић, Ксенија Пешовић, Марија Милосављевић, Јована Марковић, Анђела Милосављевић (3. година), Душан Новаковић. Стефан Илић. Даница Мићовић, Катарина Трифуновић и Катарина Костић (2. година), Анђела Ђукић (1. година)
Студенти Музике у медијима: Милена Касаловић, Милош Костић (2. година)

IMG20230324135313