Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Пројекат PARALLEL REALITIES Катедре за унутрашњу архитектуру реализован је у оквиру конкурса Шта нам тешко који је расписан кроз програм ,,Млади су закон" Министарства омладине и спорта Републике Србије, у организацији Младих истраживача Србије и низа невладиних организација (Центар за грађанско деловање, ТИМ42, Покрет горана Војводине, ГМ Оптимист). 

PARALLEL REALITIES представља просторно-уметничку интервенцију у јавном простору. За локацију пројекта изабран је лучни мост број 1 који се налази на реци Лепеници у центру Крагујевца. Одабрана локација била је погодна за извођење пројекта због високе фреквенције људи и њеног историјског значаја.
Пројекат је изведен имплементирањем провидне фолије између стубова, на којој су исцртани објекти Милошевог венца. Маркерима су могла да се допуне празна места. На тај начин би пролазници имали могућност учествовања у повезивању прошлости и садашњости.

Пројекат је настао у оквиру предмета Еколошка архитектура и Ефемерна архитектура под менторством доц. др Бојане Пашајлић и доц. Наталије Богдановић, у сарадњи са Странд асоцијацијом.

3 2