Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Задовољство нам је да вас позовемо на традиционалну изложбу студената ФИЛУМ-а, који ће излагати радове из области графике и графике књиге, у понедељак 26. јуна 2023. године, од 20 часова у Галерији СКЦ-а Крагујевац

Изложба МИСМОСЛОБОДНИ посвећена је графици малог формата, најраспрострањенијој форми популарисања и демократизације ликовних уметности ван дигиталног света. Својеврстан мото изложбе јесте давнашња, али и даље актуелна мисао Албрехта Дирера: „Догађа се тако да оно што неки нацртају пером у једном дану на пола листа папира или ножићем изгравирају на малом комаду дрвета буде уметнички вредније и боље од дела на великом формату на којем је неко други радио годину дана. Овај дар је… чудесан.”

Такође вас позивамо да, у истом термину у Контакт галерији СКЦ-а, погледате изложбу под називом Видан и њих још 13.

Видан и њих још 13 други је део триптиха изложби насталих кроз креативан, често неконвенционалан, интензиван и оплемењујући рад редовног професора на ФИЛУМ-у Видана Папића и његових студената, који се прожима са наставом посвећеном обликовању књиге као уметничког предмета.

Изложбе отварају Миодраг Даниловић, историчар уметности, др  Владимир Ранковић, ванредни професор на Катедри за графички дизајн, и проф. др Видан Папић, редовни професор Катедре за графички дизајн на ФИЛУМ-у.

Добро дошли!

filum cover sajt