Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Изложба остварења професора ФИЛУМ-а Небојше Савовића Неса, Видана Папића, Милице Антонијевић, Владимира Ранковића и Бојана Оташевића одржана је у Пули, у Галерији Српског културног центра у Истри, у периоду од 1. до 23. септембра. Организатор изложбе био је Српски културни центар у Истри на челу са господином Миланом Рашулом. Пројекат је суфинансиран средствима Управног одјела за културу Града Пуле и Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.
На дан отварања изложбе, госте из Крагујевца је у пулској Комуналној палачи угостио заменик градоначелника Града Пуле Бруно Черњул:

„Добродошли у Пулу. Дјелатност којом се бавите промиче културу. Весели ме што ћете излагати своје радове у Српском културном центру у Пули и што ће их грађани Пуле и посјетитељи овај мјесец моћи разгледати. Са српском националном мањином која дјелује у нашем граду развили смо одличан однос и Истра је тиме богатија“, истакао је том приликом господин Черњул.


Отварању изложбе је, у име Града Пуле, присуствовао градоначелник Филип Зоричић. „Пула је град широког срца и широких руку. Гајимо лијепе односе са српском националном мањином и Српским културним центром. Умјетност је та која је увијек изнад свега, она лијечи и спаја“, рекао је господин Зоричић у својој поздравној речи. Све присутне, а посебно госте из Крагујевца, у име генералног конзулата Републике Србије у Ријеци поздравио је генерални конзул Горан Петровић. Честитао је ауторима на изложби, а господину Рашули, Српском културном центру и свим активистима Центра на бројним програмима и активностима које организују.
У име аутора, Владимир Ранковић је представио професоре Филолошко-уметничког факултета и захвалио се Српском културном центру и Граду Пули.
Након Пуле поставка ће бити приказана у још неколико галеријских простора у Хрватској, Словенији и Италији.

Каталог

02 Otvaranje 1  

03 Otvaranje 2

05 Postavka 2

08 Postavka 5

07 Postavka 4

01 Sa zamenikom gradonacelnika