Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Посебно нам је задовољство да вас обавестимо да Филолошко-уметнички факултет почиње своју концертну сезону, коју ће отворити 1. новембра 2023. године концертом музике домаћих аутора за гудачки ансамбл. На концерту ће наступати један од најзачајнијих домаћих ансамбла – Метармофозис, чији је уметнички руководилац Саша Мирковић, редовни професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, и солисткиње Јована Радовановић (клавир) и Ивана Павловић (харфа).

На програму се налази репертоар који обухвата дела уважених композитора Филолошко-уметничког факултета писана за гудачки оркестар, као и савремене композиције других домаћих аутора, па ће присутни имати задовољство да чују композиције: Ј. Вељановић, З. Комадине, В. Трмчића, М. Маринковића, Љ. Марић и Л. Ђорђевића.

Ово ће бити трећа узастопна концертна сезона нашег факултета, која представља значајно обележје наших уметничких постигнућа, те вас позивамо да у среду, 1. новембра 2023. године од 20.00 часова, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије послушате са нама први у низу планираних концерата у оквиру ове сезоне.

Овај пројекат подржао је Сокој из Фонда за културна давања.

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

 

POSTER page 0001