Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Универзитет у Крагујевцу, на основу Програма сарадње у пружању подршке јавне управе високошколским установама у образовном процесу за академску 2023/2024. годину, утврђеног 15. новембра 2023. године, расписује Конкурс за избор студената за похађање Студентске стручне праксе у јавној управи у академској 2023/24. години.
Конкурс је намењен студентима академских и струковних студија првог и другог степена. У академској 2023/2024. години програм стручне праксе обухвата два сегмента:
1. Уводни програм стручне праксе, у оквиру ког ће се студенти полазници праксе упознати са системом државне управе и локалне самоуправе;
2. Индивидуални програм стручне праксе, у оквиру ког студент обавља практичан рад, уз подршку супервизора.
Стручна пракса се реализује у току академске 2023/24. године, у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године, у реалном радном окружењу, у државним или другим органима учесницима програма, а у складу са дефинисаним планом реализације стручне праксе.
Студенти полазници стручне праксе похађају праксу у трајању од најмање 80 часова (четири недеље по четири часа дневно) у складу са студијским програмом за стицање високог образовања, а реализацију праксе заједнички координирају супервизор из јавне управе и ментор са високошколске установе.
За студенте Универзитета у Крагујевцу доступно је укупно 81 место за обављање праксе у следећих 13 државних органа учесника Програма:
1. Министарство државне управе и локалне самоуправе
2. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
3. Републички геодетски завод
4. Управа царина Србије
5. Градска управа града Крагујевца
6. Градска управа града Смедерево
7. Градска управа града Зајечар
8. Градска управа града Ужице
9. Градска управа града Краљево
10. Општинска управа општине Ћуприја
11. Општинска управа општине Ћићевац
12. Општинска управа општине Аранђеловац
13. Рашки управни округ
Преглед доступних институција и броја места за похађање праксе можете погледати овде.

Рок за пријаву: 26. јануар 2024. године

Пријавни формулар

Програм