Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Иновациони инкубатор Универзитета у Крагујевцу (ИИУК) у партнерству са Научно технолошким парком Чачак (НТП Чачак) и у сарадњи са другим актерима из Иновационе заједнице Шумадије и Западне Србије започињу реализацију Програма подршке наставницима и истраживачима за развој и комерцијализацију иновација. Програм се реализује захваљујући подршци  Министарства науке, технолошког развоја и иновација (НИТРА).

Текст јавног позива са комплетним информацијама можете наћи на овом линку.

Циљ Програма је да се препознају и подрже иницијативе за развој и комерцијализацију иновација са највећим развојним и тржишним потенцијалом, које развијају и реализују тимови* наставника и истраживача са Универзитета у Крагујевцу, како би постале успешне, брзо растуће спиноф, или стартап компаније.

У програму могу учествовати наставници, истраживачи и докторанди са свих факултета Универзитета у Крагујевцу на територији Крагујевца и Јагодине, који желе да развијају и на тржишту комерцијализују иновације и покрену стартап, или спиноф компанију. * Није обавезно имати формиран тим у моменту пријаве. Тим је могуће формирати у оквиру Програма.

Пријаву за учешће у програму могуће је поднети до 17априла путем овог линка.

Бенефити учешћа у програму су:

  • Сагледавање пословних опција за научнике;
  • Процена иновативног и тржишног потенцијала идеје;
  • Структуирано менторство од стране афирмисаних ментора из иновационог екосистема, који ће вас водити кроз процес: анализе проблема, дефинисања иновације (новина, тип и степен иновације, стање технике и конкуренције, јединица производа и  техничке предности), постизања производ – тржиште фит (дефинисања тржишног потенцијал, бизнис модела и стратегије изласка на тржиште);
  • Стручна подршка у припреми пословног плана и конкурсне документације за приступ програмима подршке за развој и комерцијализацију иновација који подразумевају финансирање даљег развоја, као и даљу стручну подршку (Фонд за иновациону делатност, Startech и сл.);
  • Подршка у виду пословног повезивања у оквиру пословне, иновационе и инвеститорске заједнице;
  • Стручне услуге у области права, финансија и заштите интелектуалне својине;
  • Подршка за формирање избалансираног стартап тима.

За сва додатна питања можете се обратити Немањи Јовичићу, координатору Иновационог инкубатора Универзитета у Крагујевцу, путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или телефона 069/606-952.

Javni poziv za nastavnike