Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

 

Четвртак 16. мај 2024. године у 18 часова у Галерији СКЦ-а у Крагујевцу.

УЛАЗ СЛОБОДАН

Едукативно искуство из области анимираног филма ОЖИВИТЕ ЦРТЕЖЕ је јединствен, свеобухватан и забаван приручник за универзитетске студенте и радознале особе свих узраста. У њему можете помоћу мобилног телефона и динамичке QР технологије непосредно да гледате анимиране примере који се пред вама крећу, као и филмове из историје анимације.

Књига се састоји од ПЕТ одељака, пет базичних анимацијских области:

Механика кретања, Технике анимације, Процес израде цртаног филма, Развој анимације и Анимација за млађе, укључујући и српско-енглески речник термина из области анимације.

ozivitecrtezew

Растко Ћирић (1955, Београд) је професор емеритус који је предавао Илустрацију и Анимацију на Факултету примењених уметности у Београду. Године 2006. основао је предмет Анимација на истом факултету. Био је проректор Универзитета уметности од 2015. до 2021. Аутор је 16 анимираних филмова, приредио је више од 50 самосталних изложби и добио преко 90 награда. Његов рад сакупљен је у монографијама Сваштара 1 (2005) и Сваштара 2 (2022). Оснивач је и арт директор фестивала ФЕСА (Фестивал европске студентске анимације, 2012–2017). Области деловања су илустрација, графички дизајн, анимација и музика.

Вест је преузета са сајта Студентског културног центра у Крагујевцу:

https://skckg.com/оживите-цртеже-интерактивни-водич-кр/