Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У оквиру резиденције за ауторке и ауторе коју спроводи Гете Институт у Београду у сарадњи са удружењем „ОK - Образовање и култура“ позван је немачки аутор Лука Kизер у Београд. Током свог боравка у Србији одржаће књижевно вече као и радионицу писања за студенткиње и студенте германистике Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Kрагујевцу.
Kњижевно вече одржаће се 29. маја у кафеу Бони (ул. Саве Ковачевића 1) са почетком у 19 часова и биће отворено за јавност. Том приликом ће Лука Kизер читати одломке из свог романа „Weil da war etwas im Wasser“ („Зато што је нешто било у води“) и говорити о процесу настанка књиге.

Радионица ће бити одржана 30. маја у термину од 9.30 до 11.30 у учионици број 115 на Машинском факултету у Крагујевцу и намењена је искључиво студенткињама и студентима германистике у Kрагујевцу, који ће имати прилику да науче нешто више о правцу који се назива nature writing.

Лука Кизер рођен је 1992. године у Тибингену. Студирао је филозофију и етику, као и креативно писање у Хајделбергу, Лајпцигу и Бечу у коме и данас живи. Његов дебитантски роман „Weil da war etwas im Wasser“ („Зато што је нешто било у води“) номинован је за Немачку књижевну награду 2023. године.

Luka Kizero