Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У холу Економског факултета 2. октобра 2017. године, са почетком у 18 часова, као поклон концерт Универзитета у Крагујевцу свим студентима, поводом почетка нове академске године, наступиће Уметнички ансамбл Министарства oдбране Србије „Станислав Бинички” и АВИА Архангели.

Уметнички ансамбл Министарства oдбране Републике Србије „Станислав Бинички”, који данас чине симфонијски оркестар и естрадни оркестар, учествовао је на многобројним музичко-сценским свечаностима и фестивалима као што су: БЕМУС, БЕЛЕФ, Мокрањчеви дани, Дубровачке летње игре, Нишке хорске свечаности, Охридско лето, Мермер и звуци, Сплитски фестивал, Слободиште у Крушевцу, Велики школски час у Крагујевцу.
Остварујући богату сарадњу са институцијама из иностранства, Ансамбл је гостовао у Белгији, Швајцарској, Аустрији, Бугарској, Чехословачкој, Пољској, Италији, Мађарској, Румунији, Немачкој и Русији, где је имао чак 80 концерата.
Ансамбл је пропутовао десетине хиљада километара и извео око 7.500 разноврсних музичких програма пред више од 5.000.000 посетилаца, и преносио славу музичког блага широм наше земље и већине европских земаља.
Академски вокално-инструментални ансамбл „Архангели”, који је основан 7. 1. 2015. године у Крагујевцу, до сада је наступио на 180 концерата и пoјединачних наступа у свим градовима Србије. Чланови ансамбла „Архангели” добитници су више од 80 међународних и домаћих такмичења соло певача (Републичко такмичење, Међународно такмичење „Петар Коњовић”, Међународно такмичење „Никола Цвејић”, Међународно такмичење „Вера Виткаи-Ковач”, Фестивал талената у Сремским Карловцима у организацији УМБПС, као и на многим другим такмичењима и фестивалима.

slika 25092017 011