Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Београдска отворена школа у сарадњи са Фондацијом за отворено друштво расписује КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА у оквиру Програма подршке намењеном докторандима, члановима академске заједнице и запосленима на високошколским установама (Civil Society Scholar Awards, CSSA) за школску 2018-2019. годину.

РОК ЗА ПРИЈАВУ ЈЕ 31. МАРТ 2018. ГОДИНЕ.
Програм стипендија Civil Society Scholar Awards (CSSA) подржава међународну академску мобилност са циљем да докторандима, члановима академске заједнице и запосленима на високошколским установама пружи подршку и омогући приступ средствима која су им потребна за даље академско-професионално усавршавање.
Фондација за отворено друштво охрабрује рад и истраживање у областима у којима не постоји истраживачки консензус, са циљем да се, у академској заједници, подстакне дебата о важним друштвено-политичким феноменима и искуствима. Фондација за отворено друштво сматра да су универзитети виталан део цивилног друштва који  треба да се бави  истраживањем директних узрока друштвених појава и пружањем иновативних решења за унапређење живота грађана. Фондација охрабрује критичко размишљање и дебату као и поштовање различитих мишљења и ставова.
КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ
1. Студенти докторских студија који студирају на неком од акредитованих универзитета у Србији или иностранству у областима које су прописане конкурсом или
2. Запослени на високошколским установама у Србији, а који имају диплому мастер студија.
ОБЛАСТИ ОБУХВАЋЕНЕ КОНКУРСОМ
Прихватљива је било која област у оквиру друштвено-хуманистичких наука, а посебно оне које су везане за: право, правду и управљање, одрживи развој и управљање природним ресурсима, економска права и оснаживање сиромашних, јавно здравље, социјални рад и унапређење заједнице, нови медијски закони и политике; инклузивно образовање, постконфликтне студије, људска права.
КОЈЕ АКТИВНОСТИ МОГУ БИТИ ФИНАНСИРАНЕ
Програм подршке намењен је краткорочним, међународним истраживачким пројектима као што су: рад на терену (прикупљање података), истраживачке посете библиотекама, архивама или универзитетима, развој курикулума, активности у области међународне истраживачке сарадње које ће довести до објављивања рецензираних радова.
Трајање пројекта: 2 до 12 месеци
Локација реализације пројекта: сви пројекти се морају реализовати изван земље у којој апликант тренутно борави.
Временски рок за извођење пројекта: од 1. септембра 2018. године до 31. августа 2019. године
Пројекти који се изводе у Сједињеним Америчким Државама могу бити финансијски подржани уколико њихова реализација отпочне након 1. фебруара 2019. године.
Максималан износ средстава за који се конкурише је 15.000,00 америчких долара.
КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ
Пријаве се врше путем онлине формулара који можете пронаћи овде како би се регистровали и испратили даља упутства. Детаљније информације о конкурсу и пријави као и често постављана питања можете пронаћи овде.
Информације о програму можете добити и у канцеларијама Београдске отворене школе, сваког радног дана од 10 до 17 часова: Масарикова 5/16, телефон +381 11 30 61 577 или електронском поштом на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..
Састанке је  неопходно прво заказати мејлом или телефоном.