Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram
Каталог Библиотеке ФИЛУМ-а E-каталози препоручених библиотека Дигиталне библиотеке Базa података: KoBSON База података: E-cris

Радно време библиотеке Филолошко-уметничког факултета:

Понедељак – Петак од 8 до 19 часова 

Субота од 9 до 16 часова

 

Контакт

Мејл библиотеке: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Телефон: 064/6454-535

 

Библиотека Филолошко-уметничког факултета, на савремен, технолошки одговарајуће подржан и са важећим стандардима у библиотечком пословању усклађен начин, обавља библиотечко-информационе задатке од нарочитог значаја за наставно-педагошки, научно-уметнички и истраживачки рад пратећи адекватно стандарде наставног процеса свих нивоа студија на факултету. У Библиотеци су запослена три библиотекара који имају значајно радно искуство, адекватну стручну оспособљеност и изузетну мотивисаност да свим стеченим референцама одговоре потребама рада у високошколској библиотеци. Доступност библиотечке грађе Библиотеке ФИЛУМ-а омогућен је коришћењем програмске опреме COBISS од јануара 2005. године.

Библиотека ФИЛУМ-а до априла 2019. године броји 36.314 библиотечких јединица међу којима: релевантне уџбенике, научне монографије, референсну збирку, нототеку, збирку електронских носача информација, збирку серијских публикација, стару и ретку књигу и другу врсту библиотечке грађе коју користе стални и привремени чланови Библиотеке.

Годишњи раст фонда Библиотеке Филолошко-уметничког факултета прати квалитативну, садржајну компоненту наставе. Фонд Библиотеке ФИЛУМ-а формиран је планираном набавком путем куповине неопходне, релевантне, савремене, проверено актуелне литературе на предлог предавача и катедри.

Сви запослени наставници и сарадници факултета имају отворене шифре истраживача за израду електронских библиографија и та база се стално актуализује.

Израда целокупних библиографских записа прати издавачку делатност на факултету у потпуности, обухватајући и радове младих истраживача и студената докторанада. Ажурност у обради података који су значајни за библиографије истраживача у знатноме данас доприноси доступности и транспарентности научне делатности запослених на Филолошко-уметничком факултету.

Библиотека је депозитна библиотека за сва издања факултета која редовно прима у по десет примерака, као и за сваку врсту стручних и научних завршних радова студената различитих нивоа студија. Дипломски, мастер, магистарски и докторски радови се континуирано обрађују и стављају на располагање под условима регулисаним Правилником о раду Библиотеке.

Читаоница Библиотеке има стални интернет приступ и отворену Wi-Fi везу, а у читаоничком простору се налази тридесет места са одговарајућом инфраструктуром за неометано учење и истраживање.

Чланови Библиотеке су студенти свих нивоа студија и предавачи ФИЛУМ-а који Библиотеку користе у складу са условима регулисаним Правилником о раду Библиотеке ФИЛУМ-а. Библиотечки ресурси су доступни екстерним корисницима под посебним условима.

Посетите нас!

 

Запослени:

мр Биљана Божић, шеф Библиотеке

др Милица Милојевић Миладиновић, библиотекар

Светлана Глишовић, библиотекар