Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram
  • Otvorena vrata
  • Upis na Osnovne akademske studije 2024/25.
  • Koncertna sezona FILUM-a 2023/24.

29 PanneauDesChevauxVueGénérale

The Horse Panel in Chauvet Cave

 

Први пројекат у оквиру циклуса, Брендови у књижевности, језику и култури, усмерен је ка технолошким, привредним и културним знаковима који семиолошки и семиотички ресемантизују, продубљују и осмишљавају литерарне/културне поетике. Од брендова аутомобила, авиона, рачунара, инструмената, мобилних телефона, грађевина, преко гардеробних брендова, до брендова јела и пића, цигарета, државних знамења, новца, истраживање указује на семиолошки и интеркултурни идентитет лингвистичкокултуролошких, књижевнокултуролошких и уметничких знакова.

 

Резиме активности и резултата рада на пројекту:

  • Након успешне прве пројекатске сесије, 3.11.2018. одржан је први округли сто у оквиру пројекта. Опширније погледајте на страници округлог стола!
  • Објављен је први пројекатски Зборник радова Брендови, који се може преузети на страници Зборници радова.
  • Одржан је други пројекатски округли сто. Опширније на страници округлог стола!
  • Пројекат је окончан!

НОВО: Учесник пројекта Ђорђе Ђурђевић, за рад „Анђео хедонизма: монашка трпеза од Светог Саве до Доситеја Обрадовића“ написан са Николом Пеулићем, а настао у оквиру рада на пројекту, награђен је првом наградом Доситејево златно перо за 2021. годину

 

Истраживачи пројекта

 

Архивске информације

РОК ЗА ПРИЈАВУ ЗАВРШЕН! 

Право пријаве имају сви запослени Филолошко-уметничког факултета у научним областима, као и студенти докторских студија Филолошко-уметничког факултета. По попуњеној пријави, од оних кандидата чији резултати научноистраживачког рада нису у факултетској електронској бази, путем електронске поште ће бити затражено да исте унесу у електронски образац. Детаље о процесу пријаве прочитајте у Позиву за пријаву учешћа.

Критеријуме за евалуацију можете видети у тексту правилника о спровођењу пројеката.