Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У четвртак, 5. марта 2020. у Универзитетској галерији у Крагујевцу са почетком од 19 часова одржаће се концерт фаготисте Ивана Јотића и пијанисткиње Наталије Младеновић. Вече ће бити обојено звуцима композитора Е. фон Коха, А. Тансмана, М. Арнолда и Е. Елгара.
Иван Јотић је доцент на Катедри за дувачке инструменте Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу и фаготиста Симфонијског оркестра РТС-а. Он спада у ред оних извођача који своју континуирану уметничку каријеру успешно граде у најразличитијим саставима – од камерних до оперских. За двадесет и пет година рада овај уметник је учествoвао у великом броју оркестара и оперских кућа у земљи и региону, а као члан ансамбла ,,Жебељан" и ,,Оркестра без граница" остварује преко стотину наступа у иностранству. Активно учествује у снимању и премијерним извођењима савремених композиција, а исто тако успешно промовише контрафагот као соло инструмент. 
Пијанисткиња Наталија Младеновић виши је уметнички сарадник на Катедри за гудачке интрументе ФМУ-а у Београду. Свој уметнички израз почела је да развија са само пет година у Русији, а са једанаст је већ похађала Централну средњу специјалну музичку школу при Конзерваторијуму Чајковски. Московски државни конзерваторијум уписала је са 17 година. Добитник је многих награда и признања, а као клавирски сарадник и солиста, бележи бројне наступе у земљи и
иностранству.

FB IMG 1582920027969