Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Центар за омладинске иницијативе у граду Белгороду (Русија) спроводи наградни конкурс аматерских видео-радова на који се могу пријавити сви заинтересовани у узрасту од 14 до 35 година.

Међународно видео-такмичење ,,#BASECINEMА" се одржава у циљу развијања међународних односа и унапређења стваралачког потенцијала младих људи (од 14 до 35 година) из Белгородске области и Републике Србије. Да бисте учествовали на конкурсу, морате на личној Инстаграм страници објавити оригинални видео запис који открива тему „КУЋА, ТО ЈЕ ЦЕО СВЕТ“, са хаштаговима #basecinema, #stayhome и то до краја месеца.

Битно је да Инстаграм профил учесника такмичења мора бити отворен и активан током трајања конкурса!

Сви учесници Конкурса биће награђени дипломама. Победници биће награђени дипломама, вредним поклонима и наградама у свакој од четири номинације:

BaseDrama - видео-снимци у драмском жанру;
BaseComedy - видео-снимци у жанру комедије;
Docbase - документарни видео;
AuthorBase – ауторски видео-записи (art house).

Језички аспект конкурса подразумева да ће видео-снимци учесника чији је матерњи језик руски бити креирани на српском или енглеском језику са титловима на руском. Учесници који говоре српски користиће руски или енглески језик са титловима на српском, у видео-записима.

Видео би требало бити доброг квалитета са размером слике 9:16 (вертикално), у трајању од једне до десет минута за извоз на IGTV.

Број радова једног учесника на Конкурсу није ограничен.

Објављивањем видео-записа са хаштаговима #basecinema и #stayhome и учествовањем на Конкурсу, учесник пристаје да се његови радови користе у било које сврхе везане за конкурс, укључујући оглашавање, штампање, објављивање у медијима.

Организациони одбор Конкурса задржава право да без објашњења уклони непримерени садржај објављен под хаштаговима Конкурса.

2

Текст конкурса