Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У оквиру промотивних активности Филолошко-уметничког факултета, Академско позориште студената германистике отвориће своју архиву и учинити доступним  њихов ауторски сценски приказ ,,Би(ће)". Сви заинтересовани моћи ће у периоду од 24 часа у недељу, 10. маја 2020. приступити линку и погледати овај снимак. 

Би(ће) је невербални позоришно-педагошки приказ настао 2016. године на основу импровизаторских радионица Академског позоришта студената германистике. Као тема сценског приказа, постављено је онтолошко преиспитивање појединца у протоку времена, од настајања света до у (не тако) далеку буднућност. Би(ће) је проткано преплитањем верских и научних уверења, као и социолошких феномена, а отворени крај оставља публици прилику и могућност за преиспитавње и критичку дискусију друштва на ком почива наша цвилизација. Одсуство речи у приказу, тежиште пажње усмерава ка покретима и музици, али такође дозовољава гледаоцима да сами уносе текст у оно што се одиграва испред њих. Инспирисани Би(ће)ем, настали су научни радови и излагања на међународним конференцијама. Као пример, наводимо мастер једне од глумица у приказу, Ане (Димитријевић) Костадиновић. Ана је написала мастер рад, базиран на самосталној изради представе по узору на Би(ће) са ученицима једне основне школе у Крагујевцу.
Невероватна енергија, самосталност и одважност у импровизацији, игри, осмишљавању и теоретисању различитих друштвених феномена.

Играју:
Мирослав Ристић
Катарина Милетић
Ана Пешић
Светлана (Јовановић) Живановић
Ана (Димитријевић) Костадиновић
Милица Мутиловић
Сара Топаловић

Ирена Ристовић
Јована Димитријевић и Ивана Миленковић

Уметнички руководилац:
Јелена Гојић

Представу можете погледати путем линка.