Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Драмско-рецитаторска секција Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи у сарадњи са народном библиотеком „Др Душан Радић“ у Врњачкој Бањи организује треће по реду такмичење у рецитовању.

На смотри рецитатора учествују:

-кандидати средњег узраста- средње школе

-кандидати старијег узраста- студенти

Kритеријуми по којима комисија прати и вреднује такмичаре садрже следеће елементе: избор песме примерен узрасту;  акцентуацију и дикцију; мисаоно-емотивни доживљај; природност, изражајност и сугестивност казивања; минутажа;

Рецитатори за оба узраста говоре пo две песме. Прва по свом избору, а друга задата. Песме се интерпретирају на српском језику и напамет, а интерпретација може трајати за песму по избору минимум два минута, а максимум до четири минута. Циљ такмичења је да се код ученика и студената створи интерес за рецитовањем и лепим говором, као и развој личних склоности за књижевност и књижевно стваралаштво, те неговање интереса за говорно презентовање књижевне уметности.

Такмичење ће бити одржано нa Тргу културе у Врњачкој Бањи (уколико временске прилике буду дозвољавале) или у супротном у народној библиотеци „Др Душан Радић“ у Врњачкој Бањи 8. и 9. јуна. Први дан (понедељак, 8.јун)- елиминациони круг и избор 10 најбољих рецитатора за финале од 15 часова. Други дан (уторак, 9. јун) - велико финале за 10 финалиста од 17 часова. Смештај за финалисте обезбеђен је у aпартманима ,,Здравковић“ у Врњачкој Бањи. Пријаве за такмичење трају до 31. маја. Учесници могу бити узраста од 15 до 25 година. Пријаве се врше електронским путем попуњавањем формулара који ћете затражити од организатора као и задате песме. На такмичењу ће бити награђени најбољи рецитатори:

ПРВО МЕСТО – 10.000.00 динара

ДРУГО МЕСТО – 7.000.00 динара

ТРЕЋЕ МЕСТО – 5.000.00 динара.

Пријаве као и информације затражити путем имејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.; бр.тел. 066/92-72-705; инстаграм страница: takmicenje_recitatora_vb