Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за упис на мастер академске студије Развој компјутерских игара- једноипогодишње мастер студије (90 ЕСПБ) на српском или енглеском језику. Програм Развој компјутерских игара настао је као пројекат Мастер 4.0 Иницијативе „Дигитална Србија“, а кроз сарадњу Универзитета у Крагујевцу и неких од најпознатијих домаћих гејминг студија. Конкурсни рок отворен је од 12. до 23. новембра.

Током тросеместралног програма, будући студенти ће бити у прилици да слушају предмете као што су дигитална анимација, 3Д моделовање, принципи звука и музике у компјутерским играма и системи виртуалне реалности. Акценат ће бити стављен и на пословне вештине потребне за успех на глобалном гејминг тржишту, а посебно на предузетништво.

Програм је окупио предаваче са Факултета инжењерских наука, Филолошко-уметничког факултета, Института за информационе технологије и Природно-математичког факултета, али и предаваче из иностранства и представнике софтверских компанија међу којима су 3Lateral, Playrix RS и Ubisoft, као и Steinbeis institut, Comtrade Digital Services и Propter. Програм подразумева обавезну стручну праксу од најмање осам недеља у некој од укључених компанија.

Претпријаве на конкурс се примају у периоду од 12. 11. 2020. године до 19. 11. 2020. године. Пријаве на конкурс за упис студената на мастер академске студије примају се од 19. новембра до 23. новембра 2020. године у Центру за развој каријере и саветовање студента, улица Јована Цвијића бб, Крагујевац.

Услови уписа:

Право на упис имају сви студенти који су стекли високо образовање најмање на основним академским студијама, у обиму од 240 ЕСПБ, на студијском програму из поља техничко технолошких наука или из поља уметности.

Све информације о Конкурсу можете да видите на следећем линку.