Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram
На Филолошко-уметничком факултету 20. марта 2019. биће одржана предавања за студенте основних и мастер студија гостујућих професорки Валентине Муресан и Кодруте Гоша са Западног универзитета у Темишвару у следећим териминима:
 
Проф. Валентина Муресан,
20.3.2019. од 13ч до 14.30ч, у учионици А202
20.3.2019. од 14.30ч до 16ч, у учионици А204
Теме предавања:
Oral Assessment Issues for EFL Teachers,
ELT Teachers Today and Students they Teach
Analysing Classroom Conversations
 
Проф. Кодрута Гоша,
20.3.2019. од 16ч до 19ч, у учионици А204
Тема предавања:
The Qualitative and Quantitative Research Paradigm,
Methods, Instruments for data collection and data analysis in Qualitative Research 
Дана 21. марта 2019. године, у периоду од 9 до 10.30 часова на Филолошко-уметничком факултету (учионица А202) биће одржано предавање за студенте докторских студија гостујуће професорке Кјаре Мелони са Универзитета у Верони са темом:
Morphological skills across child populations:The effects of bilingualism and developmental dyslexia    
Позивају се студенти докторских студија који желе да присуствују предавању да се до 17. 3. 2019. пријаве Еразмус координатору Бранки Миленковић (продужена пријава) на следећу имејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

У оквиру програма Праксе за младе филологе, односно пружања подршке студентима Универзитета у Крагујевцу у циљу интернационализације и развоја знања и вештина које су значајне приликом запошљавања, Универзитет у Крагујевцу позива кандидате са Катедре за англистику Филолошко-уметничког факултета да се пријаве на Конкурс за предавача на курсу енглеског језика на нивоу Б2.

На конкурс се могу пријавити:

студенти мастер академских студија
дипломирани студенти мастер академских студија (у последњих годину дана)

Документација за пријаву:

Потврда са факултета о редовном студирању
Уверење о дипломирању са основних и мастер академских студија
Биографија (предлог: Europass формат)
Мотивационо писмо
Препорука професора
Напомена:

У мотивационом писму обавезно је написати предлог организовања наставе, литературу коју бисте користили, као предлог начина на који бисте припремили улазни и завршни тест за учеснике на курсу.

Настава на курсу ће се одвијати у поподневним терминима у периоду од априла до јула 2019. године, два пута недељно, у Ректорату Универзитета у Крагујевцу. Полазници курса су студенти завршних година основних и мастер академских студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу који су успешно завршили курс енглеског језика на Б1 нивоу.

Рок за пријаву: 15. март 2019. године, до 12:00 сати.

Пријаву на конкурс за предавача можете послати електронским путем на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (зграда Ректората Универзитета у Крагујевцу, 2. спрат, Јована Цвијића бб, 34000 Крагујевац)

Сви пријављени кандидати биће позвани на интервју. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Канцеларија за младе у Крагујевцу у сарадњи са Филолошко-уметничким факултетом у наредном периоду реализује бесплатну припремну наставу српског језика и књижевности за полагање мале матуре. Циљ радионице је да се ученици што боље припреме за предстојећи пријемни испит и упишу жељене школе.

Позивају се студенти српског језика и књижевности Филолошко-уметничког факултета да се пријаве за студентску праксу која би подразумевала организовање и држање припремне наставе из српског језика и књижевности, у терминима који ће бити усклађени са обавезама студената, али и ученика у школи. Сав материјал који је потребан за наставу биће обезбеђен, а на крају радионице студенти добијају захвалнице Града Крагујевца, потврду да су учествовали и допринели раду Канцеларије за младе, као и друге бенефите.

Заинтересовани кандидати могу се пријавити до 10. марта 2019. слањем попуњене пријаве на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Пријава

У оквиру обележавања Месеца Франкофоније, биће организовано предавање проф. Тамаре Валчић Булић Ирина Немировска, један живот у егзилу.

Предавање се одржава у Универзитетској галерији у Крагујевцу, 7. марта 2019. са почетком у 13.30 часова и отворено је за све заинтересоване посетиоце.

Гостујуће предавање доц. др Невене Цековић са Филолошког факултета Универзитета у Београду под називом Како до преводилачке компетенције? Приказ израде једног уџбеника за италијански као страни језик одржаће се у петак 22. фебруара 018. у 13 часова у сали 117 Факултета инжењерских наука.  

Амбасада Француске и Француски институт у Београду омогућавају да 50 студената и истраживача из Србије иде на студије у Француску у 2019/2020.

Конкурс је у току!

fran

У сарадњи са Француским институтом, у оквиру месеца Франкофоније, Kатедра за француски језик и књижевност Филолошко-уметничког факултета у Kрагујевцу организује такмичење у писању франкофоног диктата, 5. 3. у 18 часова, (сала А 202, на Правном факултету). Позивамо све франкофиле да заједно прославимо лепоту француског језика. Један део текста је предвиђен за јуниоре (од 11 до 17 година), други за сениоре. Улаз је слободан. Потребно је доћи 15 минута раније.

Affiche Dictée de la Francophonie 2019

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, у сарадњи са Француским институтом и Националном агенцијом за промоцију француског високог образовања у иностранству, oрганизује презентацију стипендија Владе Француске у среду 13. фебруара 2019. године са почетком у 12:00 часова у просторијама Центра за развој каријере (зграда Ректората, други спрат).

На презентацији ће бити представљене могућности за стипендирање за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској, и то:

Стипендије за мастер 2 студије (све области)

Стипендије за докторске студије у коменторству

Пост-мастер програм Коперник

Амбасада Француске и Француски институт у Србији расписали су конкурс за доделу стипендија за академску 2019/20. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској. Конкурс је отворен до 18. марта 2019. године.
Стипендије покривају трошкове школарине и живота у Француској, као и трошкове осигурања, а изабрани студенти добијају статус „стипендисте француске Владе”.

Више информација о презентацији можете погледати овде: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2007

Poster prezentacije

Презентација стипендија Владе Француске  ће се одржати у среду, 13. фебруара 2019. године са почетком у 12.00 часова у просторијама Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (2. спрат зграде ректората Универзитета у Крагујевцу).

Презентацију ће одржати представници Француског института и Националне агенције за промоцију француског високог образовања у иностранству Campus France, а намењена је студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу, који желе да упишу мастер или докторске студије у коменторству на некој од престижних францускох високих школа или универзитета.

Због ограниченог броја места непходно је да се заинтересовани за презентацију региструју путем следећег линка.