Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Концерт пијанисте Александра Ђeрмановића одржан је у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, 20. децембра 2022. година у склопу концертне сезоне ФИЛУМ-а. Публика је имала прилику да послуша програм на коме су изведена дела:  Л. В. Бетовена, А. Марцело/Ј. С. Баха, П. И. Чајковског, С. Рахмањинова, Л. Либермана.

Дана 24. децембра 2022. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, ансамбл Метаморфозис са Нином Мартиновић у улози наратора и солистима Анетом Илић (сопран), Васом Стајкићем (баритон), Владимиром Глиготићем (клавир), Бартоломејом Станковићем (клавир), Александром Ружичићем (флаута и фрула), Зораном Комадином (удараљке и електроника) и Сашом Мирковићем (виола и гусле) одржали су концерт под називом „Рефрени Војина Комадине – обележавање 25 година од смрти композитора“. 

На програму концерта изводила су се дела из различитих стваралачких фаза Војина Комадине попут Другог концерта за клавир и гудачки оркестар, као и композиције писане за разноврсне камерне саставе, у којима је композитор правио занимљиве комбинације инструмената. Посебно место у програму заузело је дело ,,Смрт мајке Југовића", компоновано 1973. године за рецитатора, сопран, баритон, магнетофонску траку и групу инструмената.

Задовољство нам је да вас позовамо на концерт студената флауте који се организује у четвртак 19. јануара 2023. године, у Кући Ђуре Јакшића, од 18 часова. На концерту ће наступати студенти из класе редовног професора Кароља Марочика уз клавирску сарадњу Невене Глигорић, вишег уметничког сарадника на ФИЛУМ-у. На програму ће се наћи дела: Ј. С. Баха, Р. Шумана, С. Меркадантеа, Е. Ван Коха, Б. Мартинуа, В. А. Моцарта

Гост концерта: Урош Глигоријевић фаготиста из класе доц. Ивана Јотића.

 

Након конерта студената флауте, публика ће имати прилику да послуша програм и концерт студената кларинета, који ће се одржати истога дана од 20 часова, у Кући Ђури Јакшића. Студенти из класе редовног професора Александра Тасића припремили су богат програм на коме ће се наћи композиције И. Стравинског, Ј. Брамса, Е. Денисова, С. Меркадантеа, Б. Ковач, Р. Маниета, Ж. Франсеа и Ј. Видмана.

Гост концерта: Дуња Миљковић (хорна) из класе доц. Милана Роксандића

 

Добро дошли!

 

 flauta ispravljenoArtboard 1    clarinetArtboard 1

Концерт под називом AccoCello студената мастер студија камерне музике биће одржан у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије у суботу 21. јануара 2023. године, од 19 сати. Публика ће имати прилику да послуша ансамбле из класе доцента Мирјане Нешковић.

На програму ће бити дела: И. Кусистоа, В. Зубицког, Н. Соколова, Л. М. Чуперјани, Б. Хумла, В. Ненадића.

Добро дошли!

 

Koncert kamerna 21 1 2023

Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу имало је задовољство да угости професоре са Литванске академије за музику и позориште, акордеонисте Raimondas Sviackevičius и Tadas Motiečius, у периоду од 10. до 12. јануара 2023. године.  Том приликом професори су одржали предавања и мастерклас за студенте Извођачких уметности (хармонике).

Посета је организована у оквиру реализације Еразмус + пројекта ДЕМУСИС.

Захваљујемо се професорима са Литванске академије за музику и позориште, на дељењу искустава студентима Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу.

20230110 091810  20230110 095443