Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Погледајте видео-прилог са свечаног отварања треће концертне сезоне ФИЛУМ-а. Филолошко-уметнички факултет отворио је своју концертну сезону 1. новембра 2023. године концертом музике домаћих аутора за гудачки ансамбл. На концерту је наступао један од најзачајнијих домаћих ансамбла – Метармофозис, чији је уметнички руководилац Саша Мирковић, редовни професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, и солисткиње Јована Радовановић (клавир) и Ивана Павловић (харфа).

На програму се налазио репертоар који обухвата дела уважених композитора Филолошко-уметничког факултета писана за гудачки оркестар, као и савремене композиције других домаћих аутора, па су присутни имали задовољство да чују композиције: Јасне Вељановић, Зорана Комадине, Владимира Трмчића, Милорада Маринковића, Љубице Марић и Лазара Ђорђевића.

Посебно нам је задовољство да вас обавестимо да Филолошко-уметнички факултет почиње своју концертну сезону, коју ће отворити 1. новембра 2023. године концертом музике домаћих аутора за гудачки ансамбл. На концерту ће наступати један од најзачајнијих домаћих ансамбла – Метармофозис, чији је уметнички руководилац Саша Мирковић, редовни професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, и солисткиње Јована Радовановић (клавир) и Ивана Павловић (харфа).

На програму се налази репертоар који обухвата дела уважених композитора Филолошко-уметничког факултета писана за гудачки оркестар, као и савремене композиције других домаћих аутора, па ће присутни имати задовољство да чују композиције: Ј. Вељановић, З. Комадине, В. Трмчића, М. Маринковића, Љ. Марић и Л. Ђорђевића.

Ово ће бити трећа узастопна концертна сезона нашег факултета, која представља значајно обележје наших уметничких постигнућа, те вас позивамо да у среду, 1. новембра 2023. године од 20.00 часова, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије послушате са нама први у низу планираних концерата у оквиру ове сезоне.

Овај пројекат подржао је Сокој из Фонда за културна давања.

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

 

POSTER page 0001

Концерт под називом Маштарије клавирског дуа Марија Тимотијевић и др ум. Сање Четровић биће одржан у понедељак, 16. октобра 2023. године, у Кући Ђуре Јакшићa. 

На програму су дела Лазарa Ђорђевићa, Светлане Савић, Бранкe Поповић, Александрa Симићa и Милицe Предолац.

Овај пројекат подржао је Сокој из Фонда за културна давања.

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

 

 Mastarije 1 page 0001

Задовољство нам je да вас позовемо на концерт студенткиња докторских академских студија хармонике Данице Конатар и Надежде Миленковић, који ће се одржати у уторак 24. октобра у 20 часова, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

На концерту ће наступати и Камерни гудачки оркестар под руководством диригента Михајла Милетића.

Улаз је слободан.

Добро дошли!

Harmonika DAS page 0001

 

Позивамо вас да присуствујете солистичком концерту, јавној одбрани завршног рада Анђеле Мујковић, студенткиње мастер академских студија клавира из класе редовног професора Јоване Радовановић, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 9. октобра 2023. године од 17 часова.

На програму ће се наћи дела А. Солера, Ј. Хајдна, И. Падеревског, О. Тактакишвилија, З. Христића

 

Анђела Мујковић основно музичко образовање стекла је у МШ ,,Божидар Трудић" у Лапову, у класи професорке Дејане Банковић, а средње наставља у музичкој школи ,,Др Милоје Милојевић" у Крагујевцу у класи професора Вељка Стојановића. Упоредо са инструменталним одсеком (клавир) завршава и теоретски одсек у истој школи. Дипломирала је клавир 2022. године на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у класи професорке Јоване Радовановић. Тренутно је студенткиња мастер студија клавира на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, такође у класи професорке Јоване Радовановић.

Добро дошли!

gotovo page 0001