Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Задовољство нам је да вас позовемо на изложбу студентских радова Катедре за унутрашњу архитектуру Филолошко-уметничког факултета под називом Смотра 2024, која ће се одржати у Кући Ђуре Јакшића, у среду, 5. јуна 2024. године у 19 часова.

Приказани радови настали су под менторством професора: др ум. Катарина Лончаревић, ванредни професор, др Јелена В. Атанасијевић, редовни професор, мр Сања Дрвеница, редовни професор, мр Небојша Савовић, ванредни професор, др ум. Ивана Павловић, редовни професор, др Бојана Пашајлић, доцент, Наталија Богдановић, доцент, Јелена Рувидић, доцент.

Добро дошли!

0

Са изузетним задовољством саопштавамо да је Катарина Недељковић, доцент на Катедри за ликовне уметности Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу,  успешно прошла селекцију за излагање у реномираној галерији Heike Arndt у Берлину, у оквиру интернационалне изложбе ,,Fresh legs". Ова изложба успешно се спроводи од 2013. године и у организацији галерија Heike Arndt  и Inselgalerie из Берлина, у којој се представљају уметничке форме као што су сликарство, скулптура, илустрација, цртеж, улична уметност, фотографија, кратки филм, анимација и сродни медији, а оно што је заједничко између уметника је дискусија о човечанству и нашем данашњем начину живота, и рефлексија тога кроз потпуно различите медије и технике.

Доц. Недељковић је једна од само 70 излагача из 29 земаља, а притом и једини представник из Србије, што представља високо признање за њен уметнички рад.

Честитамо на овом изванредном достигнућу!

 

 

Каталог

У четвртак 9. маја 2024. године, у Павиљону у Тврђави, отворена је самостална изложба Бојана Оташевића, редовног професора Филолошко-уметничког факултета. Изложбу чине графике великог формата из циклуса ,,Чекаоница", настале последњих десет година, а реализоване у техници алграфије са више бојених пролаза.

Изложбу можете погледати до 26. маја 2024. године.

image001 2

 

Цртеж Tactile zone, др ум. Мише Филиповца, ванредног професора на Катедри за ликовне уметности ФИЛУМ-а, изложен је на 90. Пролећној изложби УЛУС-а, у Уметничком павиљону Цвијета Зузорић.

Дана 16.маја 2024. године отворена је 90. Пролећна изложба УЛУС-а на којој је пристигло преко 190 пријава на конкурс, што указује на континуирани значај ове манифестације у уметничком свету. Изложени су радови 98 одабраних аутора.
Ова традиционална манифестација заснована је на институцији конкурса и конципирана у знаку отворености према различитим уметничким оријентацијама. Примарна одредница ове манифестације је што континуирано прати промене на визуелној сцени у оквиру опште уметничке климе.

Изложба ће бити отворена до 19. јуна. 

image 6483441 2

unnamed 5

Самостална изложба цртежа ,,Highlight section" др ум. Мише Филиповца, ванредног професора на Катедри за ликовне уметности, биће отворена од 8. маја 2024. године у Галерији модерне уметности у Голупцу. 

Заинтересовани ће моћи изложбу погледати до 24. маја 2024. године.

unnamed 4