Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Задовољство нам је да вас позовемо на изложбу студентских радова основних и мастер студија из области графичког дизајна, графике књиге и писма настали на настави професора Видана Папића, Ирене Кнежевић, Лазара Димитријевића и Немање Драгојловића, која ће се одржати у Народној библиотеци ,,Вук Караџић" вечерас 3. јуна 2024. године од 18 сати. 

Улаз је бесплатан!

Добро дошли!

06 03

 

 

 

Наталија Богдановић, доцент на Катедри за унутрашњу архитектуру, представиће се на овогодишњем 19. издању Београдске интернационалне недеље архитектуре – БИНА 2024 која се одржава од 30. маја до 29. јуна у организацији Друштва архитеката Београда и Културног центра Београда.
Централна тема овогодишње манифестације је ,,Одјеци модернизма” која се бави питањима односа савремене архитектуре и модернизма, поукама и разменама пројектантских искустава у сфери урбанизма, архитектуре, дизајна и на примерима реализованих објеката (Сава центар, БИГЗ), који припремају отварања у 2024. години, а део су културног наслеђа модернистичког покрета града Београда. У оквиру БИНА програма посебна пажња ће се ове године поклонити модернистичком периоду архитекте и професора Милана Злоковића (1898-1965) који је уз Николу Добровића један од наших најзначајних архитеката модерне архитектуре.
Деветнаеста БИНА отворена је 30. маја у 19 часова у Ликовној галерији Културног центра Београда, изложбом ,,Вила Прендић – нови поглед, ново трајање”, која за циљ има приближавање стамбене архитектуре међуратног модерног правца, њену обнову и прилагођавање савременим условима живота, уз очување вредности архитектуре и постулата на којима је заснована. 
Доценткиња Богдановић, у оквиру студија ,,Addicted design" радила је архитектуру изложбе, коју заинтересовани могу да погледају до 15. 6. 2024. године у галерији Културног центра Београда. 

У оквиру семинара ,,Архитекти / Пројектанти / Практичари” који се одржао у Сава центру 31. маја 2024. имала је прилику да одржи предавање под називом ,,Самоодређење према архитектонској професији - Крагујевац као стваралачки контекст / Субверзивни аспекти архитектонске праксе – истраживање простора слободе", који се бави проблематизовањем питања самоодређења према архитектонској професији које је базирано на личном наративу и опредељењу да се та професија практикује у мањој градској средини у којој се живи – у Крагујевцу.

У оквиру традиционалне изложбе ,,Понеси свој пројекат” младих архитеката Наталија Богдановић ће представити  рад ,,Addicted design" студија из Крагујевца. Отварање изложбе је 18. јуна 2024. године и трајаће до 30.јуна 2024. године у Сканидинавском павиљону (БИНА кабина), ФЛУ, Мила Милуновића 1.


Izlozba Ponesi svoj projekat

Задовољство нам је да вас позовемо на изложбу студентских радова Катедре за унутрашњу архитектуру Филолошко-уметничког факултета под називом Смотра 2024, која ће се одржати у Кући Ђуре Јакшића, у среду, 5. јуна 2024. године у 19 часова.

Приказани радови настали су под менторством професора: др ум. Катарина Лончаревић, ванредни професор, др Јелена В. Атанасијевић, редовни професор, мр Сања Дрвеница, редовни професор, мр Небојша Савовић, ванредни професор, др ум. Ивана Павловић, редовни професор, др Бојана Пашајлић, доцент, Наталија Богдановић, доцент, Јелена Рувидић, доцент.

Добро дошли!

0