Филолошко-уметнички факултет
youtubeyoutubeyoutube

Концерт Катедре за соло певање биће одржан у Народном музеју у Крагујевцу, 20. децембра у 19. часова.

Наступају студенти из класе: МаринаеТрајковић Биџовски, Оливера Њега, Војислава Спасића.

Kлавирски сарадници: Јелена Ивановић, Петар Марковић, Душан Тороман

plakat 20 12 page 001

Министарство омладине и спорта – Фонда за младе таленте расписали су 1. децембра 2018. године Конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 410 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2018/19. годину.

Кандидати треба да испуне следеће услове:

  • да су држављани Републике Србије или да имају статус избеглице;
  • да имају пребивалиште у Републици Србији, односно боравиште – за лица која имају статус избеглице;
  • да су у школској години за коју се конкурс расписује уписани у завршну годину основних академских студија или мастер академских студија или интегрисаних академских студија факултета и универзитета чији је оснивач Република Србија;
  • за студенте завршних година основних академских студија и интегрисаних академских студија да им је просечна оцена најмање 8,50 у току претходних година студија, а за студенте мастер академских студија да им је просечна оцена најмање 8,50 са основних академских студија;
  • да су положили све испите са свих претходних година студија;
  • да нису навршили 25 година живота – за студенте основних академских студија, односно да нису навршили 27 година живота – за студенте мастер академских студија и студенте интегрисаних академских студија

Конкурс ће бити отворен до 31. децембра 2018. године

Комплетан текст конкурса и потребну конкурсну документацију можете преузети овде.

Више информација о програму и начину пројаве можете видети на званичној интернет презентацији Фонда за младе таленте Републике Србије.

Све додатне информације можете добити путем електронске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или путем телефона: 011-311-0785 сваког радног дана у периоду од 9:00 до 12:00 часова.

Универзитетска библиотека у Крагујевцу отвара Конкурс за студентску праксу. Програм праксе подразумева дипломце и студенте мастер академских студија факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.

Програм праксе одвијао би се од јануара до децембра 2019. године, у два периода:

1. од јануара до јуна 2019.
2. од септембра до децембра 2019.

Трајање праксе је месец дана, а по завршетку програма праксе сви кандидати добијају сертификат о обављеној пракси.

Рок за пријаву је 31. децембар 2018. године. За више информација посетите сајт: https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1970.

 

У Свечаној сали Друге крагујевачке гимназије, 8. 12. 2018, у 12 часова, биће одржано предавање Сање Пантовић и Мирка Јеремића Немачка соло песма на Гетеове стихове у делима Моцарта, Бетовена и Шуберта.

LAKAT GETE page 001