Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Концерт Катедре за соло певање биће одржан у четвртак 12. децембра, у 19.30 часова у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.  Наступиће студенти из класе Марине Трајковић Биџовски, Оливера Њега и Војислава Спасића, уз клавирску пратњу Петра Марковића и Душана Торомана.

solo pevanje ispr

У оквиру Дана културе, Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу организује Фестивал култура, хране и пића 4. децембра од 17 часова у Контакт галерија СКЦ-а. Посетиоци ће моћи да се упознају са српском, шпанском, немачком, енглеском, италијанском и француском националном кухињом, а уједно да стекну знања о културама које се изучавају на нашим студијским програмима: 

Српски језик и књижевност
Енглески језик и књижевност
Немачки језик и књижевност
Италијански језик и књижевност
Француски језик и књижевност
Шпански језик и хиспанске књижевности.

Фестивал је предвиђен као место дружења, стицања нових знања и искустава, али и упознавања са понудом Одсека за филологију Филолошко-уметничког факултета. 

72704588 2647958745291774 4817850813776920576 o

Међународни научни скуп Италијански градови у књижевностима 20. века биће одржан у суботу 7. децембра 2019. године.

У октобру 2018. године, Катедра за италијанистику Филолошко-уметничког факултета започела је међународни научноистраживачки пројекат Италијански градови у књижевностима 20. века. Пројекат је осмишљен и биће реализован у сарадњи са Одсеком за хуманистичке студије Универзитета Ка' Фоскари у Венецији,  Италијанским институтом за културу у Београду и Институтом за књижевност и уметност у Београду и подразумева интензивни двогодишњи истраживачки рад, који ће бити конкретизован најпре кроз организовање истоименог међународног научног скупа 2019. године, а затим и путем објављивања Зборника радова са научног скупа.

Програм и књига резимеа

Nell’ottobre del 2018 il Dipartimento di Italianistica della Facoltà di Filologia e Arti ha dato l’avvio al progetto internazionale di ricerca “Le città italiane nelle letterature del XX secolo”. Il progetto è stato ideato e sarà realizzato in collaborazione con il Dipartimento di Studi Umanistici dell’Università Ca’ Foscari Venezia, l’Istituto Italiano di Cultura di Belgrado e l’Istituto di Letteratura e Arte di Belgrado e prevede un’intensa attività biennale di ricerca, concretizzata nell’organizzazione dell’omonimo convegno internazionale nel 2019 e nella successiva pubblicazione degli Atti del convegno. Il convegno si terrà il 7 dicembre 2019 presso la Facoltà di Filologia e Arti dell’Università di Kragujevac.

 Programma e libro dei riassunti

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, у сарадњи са Амбасадом САД у Србији, организује презентацију Mогућности за размену у Америци – Global UGRAD програм стипендија,  у четвртак, 5. децембра 2019. године са почетком у 14.00 часова, у просторијама Центра за развој каријере.

Презентација је намењена студентима основних/интегрисаних студија, којима Global UGRAD програм пружа могућност за стипендирани студијски боравак на факултетима у САД у трајању од 1 семестра.