Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У периоду од 17. јула до 25. августа, службе Филолошко-уметничког факултета радиће скраћено, од 8 до 14 часова.

У периоду од 01 до 07. августа 2019, на малој сцени Књажевско-српског театра, одржаће се филмска радионица у организацији агенције ,,Ре-Креативно ДУД."
Пројекат 2019FRKA у коме ФИЛУМ учествује као партнер, намењен је свим љубитељима филма и књиге, заинтересованим за писање сценарија и осталих облика креативног писања. Радионица је бесплатна за све учеснике и превасходно је намењена средњошколцима и студентима, али је отворена и за старије генерације. 
Фокус радионице ове године је ФИЛМСКА ПРИЧА односно СЦЕНАРИО/СТВАРАЊЕ СЦЕНАРИЈА, на којој ће се радити:
  • развој идеје; 
  • заплет, подзаплет, преокрет, расплет, грађење саспенса и осталих елемената филмске приче; 
  • стварање ликова; 
  • анализа филмског дела.
Предавачи су Ђорђе Милосављевић, Дуња Петровић, Гордана Матић и гости изненађења.
Потребно је да полазници понесу своје приче и добру енергију, а са радионице ће поред искуства и лепих успомена, понети свој укоричени сценарио.
Сви заинтересовани могу се пријавити на следећем линку www.frka.info/prijava  или се инсформисати детаљније на телефон 065/2505035.
frka

Универзитет у Крагујевцу је, у жељи да студентима завршних година пружи могућност за стицање практичног искуства током летњих месеци, отворио позиве за пријаву за Студентску летњу стручну праксу у августу месецу.

За студенте завршних година ФИЛУМ-а доступне су позиције за праксу у оквиру Конкурса за пријаву за Студентску летњу стручну праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца.

Рок за пријаву за пријаву је 25. јул 2019. до 15.00 часова.

Текст конкурса, списак доступних позиција и пријавну формулар можете наћи овде.

 Универзитет Јан Длугош у Ченстохову, Пољска, позива кандидате заинтересоване за завршетак докторских студија на том универзитету, уз стипендије Пољске владе, да се јаве на конкурс.

Више информација о условима конкурса су овде можете наћи на њиховом сајту www.phd-studies.ujd.edu.pl/ster док материјал можете преузети овде.