Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У седу, 30. маја 2018, од 11 часова на Правном факултету (А204) биће одржано предавање проф. др Ивана Мачужића Стандарди и принципи Европске уније у вези са развојем каријере истраживача и њихова имплементација на Универзитету у Крагујевцу.

o EURAXESS мрежа o Европски истраживачки простор (ERA)

o Европска повеља за истраживаче (European Charter for Researchers)

o Кодекс о запошљавању истраживача (Code of Conduct for Recruitment of Researchers)

o HRS4R Стратегија људских ресурса за истраживаче

o Акциони план Универзитета у Крагујевцу за спровођење Стратегије HRS4R 

Poziv trening seminar Pravni 1

Концерт студената дувачких инструмената ФИЛУМ-а из класе ред. проф.  Кароља Марочика, ванр. проф. Борислава Чичовачког и доц. Александра Тасића биће одржан у Народном музеју у Крагујевцу, 24. мај 2018. у 18 часова.

duvaci plakat

Студијски програм Унутрашња архитектура организоваће отворени час 29. 5. 2018 у 11ч у просторијама Машинског факултета, сала 116. Том приликом биће присутни студенти 2. и 3. године са којима, као и са наставним кадром, потенцијални будући студенти могу разменити искуства и боље се упознати са студијским програмом.

УА отворени час 2018 1

Народна библиотека „Вук Караџић” из Крагујевца, Факултет драмских уметности из Београда и Издавачка кућа „CLIO” у оквиру пројекта Популизам и медији организоваће разговор ОД ПОПУЛИЗМА ДО АКТИВИЗМА: Уметничке и медијске праксе данас.

У разговору који ће се одржати у четвртак, 24. маја у 19ч, у Народној библиотеци Вук Караџић учествују: Борка Павићевић, директорка Центра за културну деконтаминацију и активисткиња, Бранислав Димитријевић, историчар уметности, Владимир Пауновић, докторанд Менаџмента културе и медија Факултета драмских уметности Универзитета уметности у Београду. Модератор је Милена Драгићевић Шешић, професорка Универзитета уметности у Београду.

od populizma do aktivizma4