Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Филолошко-уметнички факултет у сарадњи са Заводом за унапређење образовања и васпитања у недељу, 17. јуна организује акредитовани семинар за наставнике музичких школа под насловом „Солфеђо – холандска и српска искуства”. Аутори и реализатори су др Јелена Беочанин, доцент ФИЛУМ-а, и Ида Вујовић, предавач Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија). Место одржавања семинара је Музичка школа „Ватрослав Лисински” у Београду.

Часопис Наслеђе, који издаје Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу, као „врхунски часопис националног значаја (M51)”, однедавно је индексиран у базама  ЕРИХ ПЛУС, ESCI (Clarivate Analytics) и MLA. Рад уредништва, рецензената и аутора Наслеђа на тај начин високо је рангиран, с обзиром на то да су у питању најпрестижније и најреферентније листе научних часописа за поље друштвених и хуманистичких наука. 

 

У оквиру програма обележавања 42 године постојања Универзитета у Крагујевцу, у четвртак, 24. маја 2018. године са почетком у 18.00 часова у Универзитетској галерији биће обележен Дан свесловенске писмености предавањем Тамаре Лутовац, асистента Катедре за српски језик Филолошко-уметничког факултета, на тему КУЛТУРА СЛОВЕНА: Од Моравске мисије до данас. Кроз презентацију и аудио/видео материјал биће представљена свесловенска језичка, књижевна и културна баштина. Програму обележавања Дана свесловенске писмености присуствоваће чланови ректорског колегијума, декани, професори и студенти факултета Универзитета у Крагујевцу.

pozivnica slovenska pismenost

Студијски програм Музичка теорија и педагогија Филолошко-уметничког факлтета у Крагујевцу у сарадњи са Заводом за унапређење образовања и васпитања Републике Србије организује предавање Значај музике у развоју деце са посебним потребама, у Свечаној сали Друге крагујевчке гимназије, 23. маја у 12 часова.

Предавање ће одржати др Зорица Поповић, руководилац сектора за за специфична питања предшколског, основног и средњег образовања. predavanje 23 5 2018