Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У утoрaк, 27. мaртa, у Библиoтeци ФИЛУM-a сa пoчeткoм у 12.30 др Дaвидe Скaлмaни, дирeктoр Итaлиjaнскoг институтa зa културу у Бeoгрaду, oдржaо је прeдaвaњe нa тeму Diplomazia culturale: conoscenza, comprensione e relazioni internazionali (Културална дипломатија: знање, разумевање и међународни односи). Прeдaвaњe, којем су присуствовали наставници, сарадници и студенти, одржано је нa итaлиjaнскoм jeзику, након чега је декан Филолошко-уметничког факултета  проф. Радомир Томић уручио захвалницу др Скалманију. 

У Библиотеци Филолошко-уметничког факултета у петак 30. марта у 17 часова проф. Драган Јаковљевић са Универзитета „Етвеш Лоранд” у Будимпешти, одржаће предавање на тему Будим и Пешта као центри српског културног и друштвеног препорода у 19. веку.

Позивамо све заинтересоване да присуствују предавању.

У петак, 30. 3. 2018. године, у 14 часова у просторијама Универзитетске галерије у Крагујевцу биће одржана промоција књиге и панел-дискусија „БУДУЋНОСТ СТАНОВАЊА – аспекти одрживости будућег становања у Србији”.
Аутори: Борислав Петровић, Иван Рашковић, Душан Стојановић, Павле Стаменовић и Далиа Дуканац заједно са модератором Наталијом Богдановић ће проћи кроз основне идеје монографије.

Аутори су прављењем пресека тренутног стања програма становања у Србији и давањем потенцијалних решења из сопствених пракси у виду одрживих концепата становања кроз научноистраживачке методе покренули дискусију о будућности становања.

Презентација књиге и панел-дискусија су у организацији Урбаниум – Центра за истраживање и одрживи развој архитектуре и урбанизма – Крагујевац, Дана архитектуре Крагујевац, Универзитетске галерије Крагујевац и Универзитета у Крагујевцу.

rsz plakat

 

Концерт Катедре за соло певање биће одржан у четвртак 29. марта, у 19 часова у Галерији Народног музеја.  Наступиће студенти из класе Марине Трајковић Биџовски, Оливера Њега, Војислава Спасића и Александра Спасића, уз клавирску пратњу Јелене Ивановић, Душана Торомана и Петра Марковића. На програму су: Калдара, Моцарт, Росини, Дворжак, Шуберт, Рахмањинов, Чајковски, Римски-Корсаков, Обрадорс, Р. Штраус, Белини, Пучини, Вагнер, Зајц, Бинички, Големовић...

Solo pevanje krive page 001