Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Ауторска изложба доцента Филолошко-уметничког факултета Лазара Димитријевића ФОНТ – Креација за тржиште биће свечано отворена у среду 28. марта 2018. године с почетком у 19 часова у Универзитетској галерији. Већи део изложбе чиниће презентације декоративних писама за истицање, наслове и краће текстуалне форме. Овом приликом први пут ће бити представљена већина реализованих типографских писама чији је аутор или коаутор.

dimitrijevic pozivnica m

У претходној недељи Филолошко-уметнички факултет представио се на два сајма образовања, у Чачку и у Рачи Крагујевачкој.
На сајму образовања „Индекс 2018” у Чачку, који сваке године организује Туристичка организација Чачка, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Националном службом запошљавања – филијала Чачак, представиле су се 43 високошколске установе, међу којима су били и представници ФИЛУМ-а. Сајам је посетило више организованих група – ученика средњих школа из Чачка и суседних општина.
Сајам образовања у Рачи одржан је 21. 3. 2018. године у Средњој школи „Ђура Јакшић”, где су ученици, кроз разговор и дељење штампаних материјала, имали прилику да се упознају са студијским програмима које ФИЛУМ реализује у наредној академској години.
На наредном „Сајму образовања, запошљавања, предузетништва и иновација” који се одржава на Шумадија сајму у Крагујевцу 29–30. марта 2018. године Филолошко-уметнички факултет представиће се у оквиру заједничког штанда свих факултета Универзитета у Крагујевцу.

Ликовно удружење Пигмалион и НЛБ Банка организују изложбу Катарине Недељковић, прву у низу изложби младих сликарки под заједничким називом Figurae Feminae. Отварање ће бити одржано 27. марта 2018. у Галерији НЛБ Банке на адреси Булевар Михајла Пупина 165в, са почетком у 19 часова.

unnamed copy

У четвртак 22. марта 2018. у 20 часова у Галерији Народног музеја биће одржан концерт студената хармонике и Камерног хора ФИЛУМ-а, којим диригује Урош Степановић.

21 i 2 mart page 001