Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У уторак, 16. 1. 2018. у 18 часова биће свечано отворена изложба Збирка уметничких дела Универзитета у Крагујевцу у Универзитетској галерији. Аутор изложбе је Бојан Оташевић, професор на Одсеку за примењену и ликовну уметност Филолошко-уметничког факултета.

pozivnica1

 

Истраживање о Миграцијама студената

Обавештавамо вас да Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Републичким заводом за статистику, спроводи истраживање о плановима студената у вези са будућим миграционим кретањима, како унутар Републике Србије, тако и ван њених граница, као и о њиховим ставовима о одласку из земље.

Циљ истраживања јесте обезбеђивање поузданих података који ће се користити као добра основа за управљање миграцијама младих високообразованих људи. Такође, послужиће за планирање активности и креирање конкретних механизама и мера у овој области ради стварања повоЉног амбијента за младе да остану у Србији, односно да се након завршетка студијских програма у иностранству врате у земљу. Подаци се прикупљају на свим факултетима, академијама и високим школама које имају акредитоване студијске програме.

Упитник је доступан на следећој веб-адреси:http://www.stat.gov.rs/MigracijeStudenata/

Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу отпочео је промотивне активности у циљу уписивања студената у предстојећој академској 2018/19 године. Током децембра посећене су средње школе у Краљеву, Крушевцу, Тополи, као и сајмови образовања у Младеновцу и Пожаревцу.
У склопу промотивних активности ученицима средњих школа – пре свега матурантима, кроз презентације је представљен рад Филолошко-уметничког факултета, организација, ресурси, пројекти, активности, као и друге информације релевантне за упис будућих студената.
У току наредног, летњег семестра наставиће се промотивна активност Факултета како по школама и сајмовима широм Србије, тако и електронским путем.

 

У четвртак 28. децембра 2017.године у 19 часова у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић” биће отворена изложба МОСТОВИ – књига уметника Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, Факултета уметности Универзитета у Приштини (Звечан – Косовска Митровица), Факултета ликовних уметника у Београду, Факултета примењених уметности у Београду, Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци и Факултета уметности у Нишу.

Mostovi Pozivnica