Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Обавештавамо Вас да је Универзитет у Крагујевцу овогодишњи организатор манифестације Европске ноћи истраживача у Крагујевцу.

Манифестација ће се одржати у тржном центру "BIG Fashion" Крагујевац, традиционално последњег петка у септембру (27.09.2024. године).Уколико сте заинтересовани да узмете учешће у манифестацији у прилогу шаљемо пријавни формулар, са молбом да нам попуњен формулар пошаљете најкасније до 01.06.2024. године како бисмо адекватно организовали простор и програме.

За сва питања и евентуалне недоумице слободно позовите 064-2925386 (Дарко Димитровски) или 064-1830317 (Марија Каличанин-Крстић)

Позив за учешће

Формулар за учеснике

 

Универзитет у Крагујевцу и Филолошко-уметнички факултет обележили су Дан словенске писмености традиционалном свечаношћу на којој су учествовали професори и студенти ФИЛУМ-а.
На овогодишњој свечаности објављене су одлуке жирија о прва три награђена есеја на литерарном конкурсу "Хтели смо да спасемо свет - ми, словенски ђаци":


1. награда - Мила Урошевић (Филолошка гимназија, Београд)
2. награда - Зоран Митић (Гимназија "Јан Колар", Бачки Петровац)
3. награда - Софија Маринковић (Гимназија "Таковски устанак", Горњи Милановац)
Шефица Катедре за српску књижевност уручила је награде, а првопласирана ученица прочитала је свој есеј.


У програму су учествовали и студенти Српског језика и књижевности и студенти Одсека за музичку уметност.


Честитамо награђеним ученицима и захваљујемо се свим учесницима на конкурсу!

IMG 5859 IMG 5846

На 47. Међународним сусретима хармоникаша у Пули (Хрватска), одржаним 7-9. маја 2024. године, студенти Одсека за музичку уметност, Катедре за хармонику представили су свој Факултет и град на фантастичан начин!

Јован Пајовић, студент I године (ментор мр Владимир Благојевић, ред. проф) освојио је 2. место у најпрестижнијом двоетапној категорији ,,Концертист".
У категорији Ф (без старосног ограничења), студент Момчило Лакета, I година, из класе проф. мр. Војина Васовића, ред. професора, освојио је 3. место.
Четврто место у истој категорији освојио је Драгослав Васиљевић (IV година у класи мр. Предрага Костовића, ред. професора), док је пето и шесто место било резервисано за Николу Димитријевића и Машу Јанковић, студенте III и I године из класе доцента Миодрага Ђорђевића.
Такође, прве награде у истој категорији освојили су још и Бошко Тујковић, Алекса Кантар, Петар Николић, док је високу II награду освојио Борна Шестак.

На IX Интернационалном фестивалу хармонике ,,ЕУФОНИЈА" у Новом Саду, одржаном 12-19. маја 2024. године, у најпрестижнијој категорији наши студенти су поново заблистали. Победник категорије био је Момчило Лакета из класе проф. мр Војина Васовића, док је Милена Радовић, под менторством истог професора, била четврта.

Студент Никола Димитријевић из класе проф. Миодрага Ђорђевића освојио је друго место. Студент Петар Николић из класе проф. мр Владимира Благојевића освојио је II награду.

Огромне честитке и похвале свим студентима хармонике, који полако израстају у изузетне уметнике!

 

 

Задовољство нам је да вас позовемо на изложбу студентских радова Катедре за унутрашњу архитектуру Филолошко-уметничког факултета под називом Смотра 2024, која ће се одржати у Кући Ђуре Јакшића, у среду, 5. јуна 2024. године у 19 часова.

Приказани радови настали су под менторством професора: др ум. Катарина Лончаревић, ванредни професор, др Јелена В. Атанасијевић, редовни професор, мр Сања Дрвеница, редовни професор, мр Небојша Савовић, ванредни професор, др ум. Ивана Павловић, редовни професор, др Бојана Пашајлић, доцент, Наталија Богдановић, доцент, Јелена Рувидић, доцент.

Добро дошли!

0