Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Обавештавамо вас да Филолошко-уметнички факултет, због предстојећих новогодишњих и божићних празника, неће радити у периоду од 1. до 8. јануара 2024. године. Први радни дан након празника биће понедељак, 8. јануар 2024. године.

Желимо вам пријатне празнике!

novogodisnja filum rgb compressed page 0001

Др ум. Мишо Филиповац- доцент Филолошко-уметничког факултета, приредио је прву виртуелну изложбу у организацији Продајне Галерије Београд. Поставка у форми селекције рецентних радова избором кустоса историчара ум. Мирослава Сапунџића под називом WILL U LOVE ME IN DECEMBER и биће онлајн до месеца фебруара. Изложба по позиву је форма представљања и подршке домаћим афирмисаним ауторима кроз виртуелни простор, који је након короне постао релевантан реалном.

Изложба је доступна на линку: https://vi.galerijabeograd.org/

 

Фондација за стипендирање и подстицање напредовања најбољих студената, младих научних радника и уметника Универзитета у Крагујевцу упућује Позив за подношење пријава за доделу стипендије студентима IV године основних академских студија на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу у 2024. години из „Фонда Милеве Попиводе“. Фондација за стипендирање доделиће 1 стипендију из „Фонда Милеве Попиводе“ у 2024. години, и то студенту IV године основних академских студија Филолошко-уметничког факултета у нето износу од 20 000 динара, а исплаћиваће се почев од 1. јануара 2024. године, закључно 31. децембром 2024. године.

Позив и услове за пријаву можете погледати путем линка. 

Пријаве са потребним прилозима треба доставити најкасније до 12.01.2024. године на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената камерне музике Филолошко-уметничког факултета, који ће бити одржан у среду, 27. децембра 2023. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије од 20 сати. На концерту ће наступати студенти из класа редовног професора Борислава Чичовачког, редовног професора Катарине Радовановић, доцента Мирјане Нешковић и ванредног професора Александра Стефановића.

Добро дошли!

 

Artboard 1 copy2x