Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Свечаним пријемом, који је одржан 22. септембра 2023. године у Амфитеатру Правног факултета, дочекана је нова генерација студената уписаних на основне академске студије. Декан Факултета проф. мр Зоран Комадина у свом обраћању пожелeо је студентима добродошлицу и успешну академску годину, истакавши да Филолошко-уметнички факултет дочекује у заједницу младе људе који ће наредне четири године провести у усвајању знања и вештина, у размени идеја и стицању озбиљних животних искустава. Поред декана Факултета, бруцошима су се обратили и ректор Универзитета уз Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић, као и председник Студентског парламента Александар Трифуновић.

Свечани пријем студената употпуњен је музичким наступом студената Одсека за музичку уметност Петар Динчић, студент четврте године хармонике и Стефана Милошевића, студент треће године соло певања.

Катедра за германистику организује бесплатну радионицу под називом  ,,Наставник: 2.0 – ChatGPT у образовању" намењена наставницима који желе да интегришу вештачку интелигенцију у свој рад. Учесници ће имати прилику да испробају бесплатну апликацију ChatGPT у различитим образовним сценаријима. Након ове радионице, учесници ће бити способни да:

  • прилагоде наставу различитим образовним потребама својих ученика/студената.
  • креирају наставне материјале за различите нивое
  • користе ChatGPT као помоћно средство за писање, исправку и резимирање текстова.
  • користе ChatGPT за давање повратних информација и оценивање
  • користе ChatGPT за креирање тестова и квизова
  • користе ChatGPT као виртуелног партнера за конверзацију на страном језику

Радионицу изводи: др Георгина Фреи

Пријава: обавезна (пријавите се на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.)

Више информација можете наћи у прилогу.

Позивамо вас да присуствујете солистичком концерту, јавној одбрани завршног рада Анђеле Мујковић, студенткиње мастер академских студија клавира из класе редовног професора Јоване Радовановић, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 9. октобра 2023. године од 17 часова.

На програму ће се наћи дела А. Солера, Ј. Хајдна, И. Падеревског, О. Тактакишвилија, З. Христића

 

Анђела Мујковић основно музичко образовање стекла је у МШ ,,Божидар Трудић" у Лапову, у класи професорке Дејане Банковић, а средње наставља у музичкој школи ,,Др Милоје Милојевић" у Крагујевцу у класи професора Вељка Стојановића. Упоредо са инструменталним одсеком (клавир) завршава и теоретски одсек у истој школи. Дипломирала је клавир 2022. године на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у класи професорке Јоване Радовановић. Тренутно је студенткиња мастер студија клавира на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, такође у класи професорке Јоване Радовановић.

Добро дошли!

gotovo page 0001

Позивамо вас на Национални научни скуп са међународним учешћем и међународно такмичење из солфеђа: Scientia et musica - SEM које организује Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу.

Катедра за музичку теорију и педагогију Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу организује трећи по реду Национални научни скуп са међународним учешћем и међународно такмичење из солфеђа: Scientia et musica - SEM (стари назив: Семинар и међународно такмичење из солфеђа за студенте свих година студија и ученике четвртог разреда средње школе). Од ове године семинар из музичке педагогије је редефинисан и узрастао је у Национални научни скуп са међународним учешћем на којем ће, поред музичке педагогије, бити могуће дискутовати на теме из области музичке теорије, музикологије, етномузикологије, сакралне музике, психологије и филозофије музике и других сродних друштвено-хуманистичких наука, док је такмичење из солфеђа проширено за још три категорије, односно на комплетну средњу музичку школу.

 Пријава за научни скуп