Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством вас позивамо на концерт студената хармонике који се организује у петак 22. децембра 2023. године, у 19 сати, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу. На концерту ће наступати студенти из класа доцента др ум. Миодрага Ђорђевића, редовног професора мр Војина Васовића, редовног професора мр Предрага Костовића и редовног професора мр Владимира Благојевића. 

На програму су дела: Ј. С. Баха, Д. Скарлатија,  С. Мозенмарка, Д. Ж. Рамоа, Тактиашвилија 

Добро дошли!


IMG 1829a37fa186d07c30983c33b4a80bbd V 1

Др ум. Мишо Филиповац, доцент Филолошко-уметничког факултета на предмету Акт, добитник је треће награде за цртеж полиптих Д9, на 35. Ужичком регионалном ликовном салону 2023. године. Отварање изложбе заказано је за четвртак 21. децембар 2023. у Градској галерији Ужице од 19 часова, а сви заинтересовани ће изложбу моћи посетити и током јануара 2024. године.

miso filipovax

 

Задовољство нам је да вас позовемо да присуствујете концерту студената виолине који ће се одржати у среду, 21. децембра 2023. године, у 19 часова у Кући Ђуре Јакшића. На концерту наступају студенти из класа мр Александре Милановић, доцента, и мр Јелене Роквић, ванредног професора, уз клавирску сарадњу др ум. Сања Четровић, уметничког сарадника. 

Добро дошли!
koncert studenata violine3

Резултати конкурса

Катедра за романистику Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу организује и ове године конкурс „Mој колаж говори француски” / “Mon collage parle français”, на тему Антоан де Сент-Егзипери, Мали принц / Antoine de Saint-Exupéry, Le Petit Prince. Право учешћа на конкурсу имају ученици свих средњих школа на територији
Републике Србије који уче или су учили француски у средњој школи. За ученике средњих школа који не уче и нису учили француски у средњој школи, такмичење је
регионално.

Рок за слање радова је 31. јануар 2023. године, до 19.00 сати.

 

Формулар за пријаву на конкурс (преузети, не попуњавати онлајн)

Услови учешћа на конкурсу

PLAKAT