Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У оквиру програма Еразмус+ на Филолошко-уметничком факултету биће организована предавања проф. Милоша Буквалта са Института за славистику Филолошког факултета у Вроцлаву (Пољска). 

Проф. Буквалт одржаће предавања у следећим терминима:

Уторак, 2. 4. 2019, 13.00-14.30, учионица А202 (Правни факултет) 
Геца Кон: књижар, издавач и покровитељ уметности:  
 
Среда, 3.4.2019, 10.00-11.30, учионица А201 (Правни факултет) 
Књижевно и прозно стваралаштво Бруна Шулца
 
 
 
Предавања су отворена за све заинтересоване студенте, сараднике и наставнике Филолошко-уметничког факултета.

Дана 27. марта 2019. године у 17 часова у Галерији Народног музеја, одржаће се концерт студената Катедре за гудачке инструменте.

gudaci 27 03 2019

Професор др Мартин Хенцелман са Института за славистику из Хамбурга гостоваће на Универзитету у Крагујевцу, у оквиру размене коју финансира ДААД, у уторак, 02. априла у 14.30 часова у учионици А201. Том приликом одржаће предавање студентима Филолошко-уметничког факултета са темом: Концепти лингвистичког самоодређења и језичког планирања Буњеваца у Србији.

Отворен је конкурс за треће издање Међународне летње школе латиноамеричких студија ,,Латинска Америка и Кариби: зашто треба да знамо више?" 

 

После успешне реализације два издања Међународне летње школе латиноамеричких студија, Друштво хиспаниста Србије отвара конкурс за учеснике трећег издања Школе која ће се одржати у Београду и Новом Саду од 29. јуна од 3. јула 2019. године.   

Треће издање настоји да раскине са митовима и предрасудама о Латинској Америци и Карибима као о егзотичној области теленовела од које не можемо да научимо ништа ново, с једне стране, и да истакне потребу за истраживањем, постављањем питања и јачањем идеја које нам доноси једно научно и критично проучавање ове области, с друге стране. Током пет дана, Школа ће обухватати горућа питања миграција, владавине права и демократије, епистемологије југа, и расподеле моћи на светској позорници, али ће се исто тако позабавити и књижевним и уметничким темама, као и књижевним наслеђем које су Латинска Америка и Кариби оставили Балкану.

Ове године предавачи, стручњаци за латиноамерички континент из различитих перспектива (политичке, филозофске, социолошке историјске, књижевне, језичке и преводилачке) долазе из Бразила, Мексика, Аргентине, Костарике, Шпаније Аустрије и Србије.

Конкурс је отворен до 15. априла 2019. године.

 

Више информација и начину пријаве можете погледати у следећем линку: http://letnjaskola.drustvohispanista.rs


 Letnja škola