Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Посебно нам је задовољство да вас позовемо на концерт музике композитора Филолошко-уметничког факултета који се одржава у уторак 21. маја 2024. године од 19 сати, у Универзитетској галерији. На концерту наступају:

Александар Ружичић, флаута
Сања Луковац, клавир
Карољ Марочик, флаута
Радослава Воргић Журжован, сопран
Јована Радовановић, клавир

На програму ће се наћи дела Јасне Вељановић, Зорана Комадине, Милорада Маринковића, Владимира Трмчића.

Добро дошли!

Poster 2 page 0001 1

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената из класе проф. Војислава Илића, редовног професора на Катедри за соло певање, који се организује у Кући Ђуре Јакшића, у суботу 18. 5. 2024. године,  у 18 ч. 

Музички сарадник на концерту: мр Петар Марковић 

Добро дошли!

Voja Spasic plakats 1 page 0001

Задовољство нам је да вас позовамо да, у понедељак 20. маја 2024. године, у 18 часова, у Кући Ђуре Јакшића, присуствујете концерту студената Катедре за гудачке инструменте Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу. Наступају студенти из класа наставника: др ум. Наташе Петровић, редовног професора, мр Милутина Младеновића, редовног професора, мр Александре Милановић, доцента, мр Јелене Роквић, ванредног професора, мр Саше Мирковића, редовног професора, мр Срђана Стошића, редовног професора и Ирине Васовић, сарадника у настави. 

Клавирски сарадници: Jeлена Ивановић, самостални уметнички сарадник,  др ум. Сања Четровић, уметнички сарадник и мр Невена Глигорић, виши уметнички сарадник.

Добро дошли!

20.05. RGB za sajt 1 page 0001

У четвртак 23. маја 2024. године од 10 до 14 часова у Универзитетској галерији у Крагујевцу биће одржана радионица Примена вештачке интелигенције и машинског учења у аутоматском рашчитавању старог српског писаног и штампаног наслеђа. Радионица се одржава у оквиру истоименог пројекта чији је руководилац проф. др Владимир Поломац (ФИЛУМ), а који је подржан од стране Министарства културе Републике Србије. Радионица је намењена студентима и запосленима на факултетима и научним институтима, као и запосленима у установама културе (библиотекама, архивимима, музејима) који се баве дигитализацијом српског писаног и штампаног културног наслеђа. Радионица је бесплатна за све учеснике. За учешће на радионици нису потребне посебне информатичке вештине. Заинтересовани се могу пријавити на електронску адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или попуњавањем упитника на следећем линку:

https://docs.google.com/forms/d/1CjAzfAhBr-kPw3LJG4SxLY7SGZJOwYsbHYZj-VAu3m8/edit