Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Поштовани студенти,

Како бисмо били у могућности да пратимо актуелну епидемиолошку ситуацију на нашем факултету и да делујемо у складу са њом, направили смо Евиденцију спречености доласка на предавање и вежбе због COVID-a 19, која је постављена као вест на студентском порталу. Молимо вас да је попуните уколико сте заражени или уколико имате симптоме или се налазите у изолацији због потврђеног контакта.

У циљу заштите здравља студената и запослених молимо вас да, када је год то могуће, наставимо електронску комуникацију. Молбе можете слати електронским путем на имејл адресу Архиве: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Уколико је неопходно да будете лично присутни у просторијама служби, молимо вас да се о термину и начину претходно договорите са запосленима у служби.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије проследило је упитник за истраживаче везано за њихово учешће у Хоризонт2020 програму.

Циљ упитника је да утврди мотиве и баријере истраживача за учешће у програму Хоризонт 2020, пошто се показало да многи истраживачи Дунавске макрорегије и даље имају потешкоћа у учешћу у истраживачким иницијативама и у конкурсима за финансијска средства из Оквирног програма ЕУ за истраживање и иновације „Хоризонт 2020“.

Упитник је намењен истраживачима, јер се сматра да су њихова искуства од изузетног значаја за развој нових стратегија и политика које ће поспешити њихово учешће у истраживачким позивима.

Упитник

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и ове године, у оквиру програма Пракса за младе филологе, ораганизује бесплатан курс енглеског језика на Б1 нивоу

Курс је намењен студентима Универзитета у Крагујевцу и то:

  • Студентима завршних година основних и интегрисаних академских студија, као и студентима завршних година струковних студија факултета Универзитета у Крагујевцу;
  • Студентима завршних година мастер академских студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу;
  • Студентима прве године докторских академских студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу.

Конкурс ће бити отворен до 13. новембра 2020. до 12.00 часова, а више информација о конкурсу можете наћи путем линка. Курс ће бити реализован онлајн.

За пријаву је потребно доставити:
- Пријавни формулар (молимо преузмите формулар)
- Потврда са факултета о тренутном статусу (потврда треба да садржи просечну
оцену остварену током студија, као и дужину трајања студија)

Пријаву је потребно послати искључиво путем имејла, на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (у поље предмет мејла уписати Пријава за курс енглеског језика).