Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram
Катедра за српски језик организује Округли сто Јавни дискурс у Републици Србији и представљање Појмовника српских лингвистичких термина, у  четвртак 14. децембра 2023. године у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, од 15 до 16.30 сати. 
На округлом столу ће учествовати научници из Института за српски језик САНУ: др Весна Ђорђевић (руководилац пројекта Јавни дискурс у Републици Србији) и учесници пројекта: др Марина Николић, др Светлана Слијепчевић Бјеливук и др Слободан Новокмет.
Добро дошли!
Сајт пројекта https://javnidiskurs.rs/
projekat izsj

У уторак, 12. децембра 2023. године са почетком у 19 часова у Универзитетској галерији биће одржан концерт на ком ће публика чути дела Ј. С. Баха, Г. Ф. Телемана, у извођењу виолинисткиње Александре Милановић, доцента на Филолошко-уметничком факултету за уметничку област Гудачки инструменти – виолина.

У Универзитетској галерији, у уторак 12. децембра 2023. године гостоваће виолинисткиња Александра Милановић, која се активно бави извођењем соло, камерне и оркестарске музике. Овом приликом ће се публици представити делима за соло виолину која су компоновали Ј. С. Бах и Г. Ф. Телеман.

Концерт почиње у 19.00 часова.

Улаз је слободан.

Биографија:

Виолинисткиња Александра Милановић се активно бави извођењем соло, камерне и оркестарске музике. Основне и магистарске студије је завршила на ФМУ у Београду у класи Милутина Косановића. Тренутно је студент докторских студија на ФМУ у Београду на програму Извођачке уметности – виолина, у класи Марије Шпенглер. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Дејана Михаиловића, Игора Озима, Сергеја Кравченка, Паула Гулде, Минчо Минчева, Гордана Николића и Марије Шпенглер.

Учествовала је на фестивалима као што су: NOMUS, BEMUS, Koma, Дани оргуља, Трибина композитора, Фестивал харфе, Мокрањчеви дани, Охридско лето, Belgrade Saxperience, Konstantinus, BUNT, као и у оквиру циклуса Коларчев подијум камерне музике.

Активна је као камерни музичар. Члан је НБО, камерног оркестра Музикон, Гудачког квартета Мокрањац, а сарађивала је и са БКО Љубица Марић, КО Гудачи Св. Ђорђа, ансамблом Metamorfozis и оркестром Жебељан. Била је члан Београдске Филхармоније од 2006. до 2020. године.

Запослена је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у звању доцента за уметничку област Гудачки инструменти – виолина.

Извор: интернет страница Универзитета у Крагујевцу

Задовољство нам је да вас позовемо да присуствујете концерту под називом ,,Трајање“ пијанистикње Марије Тимотијевић, асистента са докторатом на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, који ће се одржати 11. децембра 2023. године, од 18 часова, у Кући Ђуре Јакшића.

Концерт је посвећен солистичкој клавирској музици композитора Владимира Тошића.

Овај пројекат подржао је Сокој из Фонда за културна давања.

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

mt1 page 0001

Директно се анкета може попунити из наставничког портала сваког наставника или уносом приступних података добијених преко имејла на http://anketa.filum.kg.ac.rs.