Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Позивамо вас на отварање самосталне изложбе графика и радова на папиру ,,Вода заборава / вода сећања" мр Милице Антонијевић, редовне професорке на Катедри за ликовне уметности, која ће се одржати у четвртак 20. јуна 2024. године у Градској галерији Мостови Балкана у Крагујевцу, од 20 часова.

Заинтересовани ће моћи изложбу погледати до 9. јула 2024. године.

Добро дошли!

Milica Pozivnica 01

Задовољство нам је да вас позовемо да у среду, 19. јуна 2024. године, у 19.00 часова, у Универзитетској галерији у Крагујевцу, присуствујете отварању  традиционалне Годишње изложба радова студената Одсека за примењену и ликовну уметност.

Изложба обухвата радове студената ФИЛУМ-а са Одсека за примењену и ликовну уметност настале током наставе из ужих уметничких области Сликарство, Сликарске технике, Вајарство и Графика и графичке технике у академској 2023/2024. години.

Добро дошли!

Обавештавамо Вас да је објављен Јавни позив за пријаву научноистраживачких односно уметничких пројеката младих истраживача и уметника Универзитета у Крагујевцу за 2024. годину.
Програм за научноистраживачке односно уметничке пројекте младих истраживача и уметника има за циљ укључивање младих истраживача и уметника у научноистраживачки односно уметнички рад и подржава истраживања у свим научним и уметничким областима, а финансира из средстава Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу. 
Пројекти у оквиру овог Програма немају унапред задате теме и омогућава младим истраживачима и уметницима да дефинишу сопствене програме истраживања и оформе тимове.
Пријаве пројеката по овом Јавном позиву подносе се искључиво у електронској форми, закључно са 30. 8. 2024. године на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..
Текст Јавног позива и пратећу документацију можете преузети са званичне интeрнет адресе Универзитета у Крагујевцу: https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=4807

Позивамо вас да присуствујете дипломском концерту Дуње Јованчевић, студенткиње четврте године основних академских студија соло певања у класи редовне  професорке Марине Трајковић Биџовски, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 17. јуна 2024. године од 19 часова.

Клавирска сарадња: Душан Тороман, самостални уметнички сарадник

Добро дошли!

Dunja Jovanocovic page 0001