Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Отворен је нови циклус пројекта Метеопоетика у оквиру циклуса пројеката Књижевност, језик, уметност, данас Филолошко уметничког факултета. Ови пројекти део су националних научних пројеката са међународним учешћем Центра за проучавање језика и књижевности Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, који има за циљ афирмацију научног подмлатка и савремених научних приступа и проблема, кроз проучавање актуелних проблема у области језика, литературе, културе и уметности.

Више информација о пројекту Метеопоетика можете наћи на страници преко линка

Four Seasons Arcimboldo

Задовољство нам је да вас позовемо на концерт студената флауте, у Кући Ђуре Јакшића, 14. фебруара 2024. у 19 сати. Концерт ће одржати студенти флауте Филолошко-уметничког факултета из класе редовног професора Кароља Марочика, уз клавирску сарадњу Невене Глигорић, вишег уметничког сарадника.

Присутви ће моћи да послушају богат програм на коме ће се наћи дела: Н. Шедевила, А. Ф. Хофмајстера, Ј. С. Баха, Ф. Пуланка, В. А. Моцарта, К. Рајнекеа и Ц. Франка.

Улаз је бесплатан!

Добро дошли!

Flauta koncert 1

Гостујуће предавање др ум. Катарине Лончаревић ванредне професорке на Катедри за унутрашњу архитектуру Филолошко-уметничког факултета под називом ,,Утицај архитектонске реинтерпретације уметничких покрета са почетка 20. века на визуелни дизајн и кратка историја графичког дизајна" биће одржано у понедељак, 12. фебруара 2024. године са почетком од 13.30 сати, у Високој школи ликовних и примењених уметности струковних студија у Београду. 

katarina loncarevic predavanje

Изложба слика под називом ,,Успомене и заборав“ ауторки Теодоре Мицић, сараднице у настави на Филолошко-уметничком факултету и Анђеле Мицић, доктора уметности, свечано је отворена 23. јануара 2024. године, у галерији АТРИЈУМ Библиотеке града Београда.


Изложбу можете посетити до 5. фебруара.
Добро дошли!

pozivnica Uspomene i zaborav