Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Иновациони инкубатор Универзитета и Научно технолошки парк Чачак, у сарадњи са Фондом за иновациону делатност, организују представљање програма финансирања Фонда за иновациону делатност, које ће се одржати у уторак, 5. марта 2024. године са почетком у 13 часова у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу.
Овај догађај је јединствена прилика да сазнате више о програмима подршке за развој иновација. Поред актулених јавних позива за Програм раног развоја и Програм
сарадње науке и привреде, предстaвници Фонда за иновациону делатност ће говорити и о другим програмима подршке који су намењени тимовима и предузећима у раним фазама развоја.
Током презентације биће представљене и будуће активности Иновационог инкубатора Универзитета у Крагујевцу, а након биће отворена могућност за постављање питања и дискусију. Са задовољством вас позивамо да присуствујете инфо дану о програмима финансирања Фонда за иновациону делатност.

Poster 3

Frankofoni diktat

Катедра за романистику наставља традицију организовања такмичења у писању франкофоног диктата, у сарадњи са Француским институтом. Месец франкофоније ћемо прославити кроз бројне активности, а ова ће се одржати 12. 03. 2024. године, од 10 сати, у библиотеци факултета. Тескт ће читати француски лектор Кевин Тан, могу учествовати студенти француског језика и они којима је француски други страни језик. Такмиче се са колегама из Београда, Ниша и Новог Сада. Дођите да поделимо радост учења и живљења.

Добродошли!

Са жељом да се подстакне ангажовање младих и развије критичко размишљање, обавештавамо вас о актуелном конкурсу Фондације Конрад Аденауер и Института за јавну политику: "О мени се ради! Зашто сам (а)политичан/на?". 

Конкурс је намењен младима од 18 до 26 година и биће отворен до 15. марта 2024. године.

Набољи радови биће награђени новчаном наградом и објављени у посебној публикацији.

Конкурс

Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу организује онлајн припремну наставу за ђаке који планирају да полажу пријемни испит на овом факултету. Настава ће бити организована на даљину за све студијске програме Одсека за филологију и за студијски програм Унутрашња архитектура Одсека за примењену и ликовну уметност.
Овом приликом ће заинтересовани ученици бити у могућности да провере своје знање, као и да реше постојеће недоумице, са наставницима и сарадницима ФИЛУМ-а. 

Пријаве ће бити отворене: до 10. марта за студијски програм Унутрашња архитектура 
                                               до 23. марта за студијске програме Одсека за филологију 
Untitled design 2