Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram
У понедељак, 31. маја 2021. године у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, у 19.30 часова, биће одржан концерт студената из класе проф. Војина Васовића. На концерту наступају: Петар Динчић, Оливера Ђурић, Милена Радовић, Драган Јелачић, Марија Туршијан, Петар Мирков и Миодраг Ђорђевић.
Улаз је бесплатан.
Добро дошли!
31 05 2021

У петак, 28. маја 2021. године, у Галерији Народног музеја у Крагујевцу, од 19.30 часова биће одржан концерт студената Катедре за камерну музику. На концерту ће наступити студенти из класа редовног професора Борислава Чичовачког, редовног професора Катарине Радовановић Јеремић, доцента Мирјане Нешковић и доцента Александра Стефановића.   

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

28 05 2021 1

Студенткиње студијског програма Шпански језик и хиспанске књижевности на Филолошко-уметничком факултету освојиле су прво и треће место за своје оригиналне радове на књижевном конкурсу у категорији поезије. Конкурс је организовао и спровео Ибероамерички центар Филозофског факултета у Новом Саду (ЦИБАМ) и Удружење професора шпанског језика Србија (АПЕС).

 

Миљана Павловић, студенткиња  II  године, освојила је прво место за своју песму ,,Mi lirio blanco”

Тијана Чаировић, студенткиња IV године, освојила је треће место за своју песму ,,Melodía de la noche”

Честитамо нашим студенткињама на оствареном успеху и показаном таленту!

 

 

Обавештавамо заинтересоване студенте да ће у четвртак 27. маја 2021. године проф. Живко Иванов са Филолошког факултета из Пловдива одржати гостујуће предавање на тему Како путују писци: патријарх бугарске књижевности Иван Вазов и аутор Баја Гање Алеко Константинов (домовина, иностранство, Нова земља и Нови свет). Предавање ће бити одржано од 16.30 до 18.00 сати у учионици А205 на Правном факултету.