Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

По први пут овог лета ParkUP! отвара врата за студенте из целе Србије!

Научно-технолошки парк Београд (НТП Београд) отворио је пријаве за студентски стартап камп – ParkUP! 2024 који ће бити одржан од 11. до 16. jула. По први пут на овај јединствени програм учења, рада и дружења, могу да се пријаве и студенти који студирају ван Београда.

ParkUP! је интензивни програм учења, рада и дружења у НТП Београд, намењен студентима свих факултета широм Србије са циљем да стекну основна знања и вештине о технолошком предузетништву – како да уоче проблеме и препознају пословне прилике на тржишту, ојачају тимске вештине и који су кораци у претварању иновативне идеје у успешан бизнис.

Свим академцима који студирају ван Београда биће обезбеђен смештај током трајања кампа.

Придружи се у летњој стартап авантури:

  •  ако имаш између 18 и 26 година
  •  студираш и желиш додатно да унапредиш своје личне и професионалне вештине
  •  интересује те предузетништво
  •  желиш да упознаш сјајне стартап осниваче️ и са колегама са других факултета из целе Србије се опробаш у тимском раду на развоју иновативне идеје

Пријаве су отворене до 22. јуна на сајту НТП Београд!

Предавања и радионице на кампу засноване на Леан стартап технологији, а уз доста креативног рада, студенте очекује и сјајно дружење.

Више о програму погледајте ОВДЕ.

Студентски стартап камп ParkUP! 2024 реализује се у оквиру Програма промоције и популаризације иновационе делатности Министарства науке, иновација и технолошког развоја, уз подршку пројекта Технопарк Србија 2.

ParkUP2024 vizual2 post

У оквиру пројекта Примена вештачке интелигенције и машинског учења у аутоматском рашчитавању старог српског писаног и штампаног наслеђа финансираног од Министарства културе Републике Србије проф. др Владимир Поломац одржао је циклус радионица у Крагујевцу, Београду, Новом Саду и Нишу.

Радионица у Крагујевцу одржана је 23. маја у сарадњи са Универзитетском библиотеком. Присутни су били запослени у Универзитетској библиотеци, Народној библиотеци „Вук Караџић“ из Крагујевца, Историјском архиву Шумадије, као и наставници, истраживачи и студенти ФИЛУМ-а.

Радионица у Београду одржана је 24. маја у Народној библиотеци Србије. Присустни су били запослени из Народне библиотеке Србије (Археографско одељење, Одељење за дигитализацију), из Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“, као и истраживачи са Филолошког факултета у Београду.

У Новом Саду одржане су две радионице: 27. маја у Библиотеци Матице српске за библиотекаре, а 28. маја на Филозофском факултету за наставнике, истраживаче и студенте са Одсека за српски језик и лингвистику и Одсека за српску књижевност.

Последња радионица одржана је 30. маја у Универзитетској библиотеци „Никола Тесла“. Полазници су били запослени у библиотеци, као и наставници, истраживачи и студенти Филозофског факултета у Нишу.

Радионица Ниш  Радионица Београд

Са посебним задовољством вас позивамо да присуствујете отварању изложбе радова студената IV године студијског програма Ликовне уметности, која се одржава данас, 7. јуна 2024. године, у простору ВИШе од галерије Средње стручне школе Крагујевац.

 

Добро дошли!

Pozivnica LU 2024 page 0001

Ванредни професор др ум. Мишо Филиповац представиће се на међународној групној изложби проширених медија Дистопија у Хрватској, по позиву Градске галерије FONTICUS у Грожњању (Грисигнани).

Изложба се отвара 16. јуна 2024. и обухвата преглед савременог стваралаштва чија продукција одговара теми, а по личном концепту и позиву кустоса и организатора. Др ум. Мишо Филиповац представља се са цртежима из нове продукције радова Еротикон II ( Аутономија стања), полиптихом сачињеним од 12 цртежа А4 формара.

unnamed 6