Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Задовољство нам је да вас позовамо на концерт студената флауте који се организује у четвртак 19. јануара 2023. године, у Кући Ђуре Јакшића, од 18 часова. На концерту ће наступати студенти из класе редовног професора Кароља Марочика уз клавирску сарадњу Невене Глигорић, вишег уметничког сарадника на ФИЛУМ-у. На програму ће се наћи дела: Ј. С. Баха, Р. Шумана, С. Меркадантеа, Е. Ван Коха, Б. Мартинуа, В. А. Моцарта

Гост концерта: Урош Глигоријевић фаготиста из класе доц. Ивана Јотића.

 

Након конерта студената флауте, публика ће имати прилику да послуша програм и концерт студената кларинета, који ће се одржати истога дана од 20 часова, у Кући Ђури Јакшића. Студенти из класе редовног професора Александра Тасића припремили су богат програм на коме ће се наћи композиције И. Стравинског, Ј. Брамса, Е. Денисова, С. Меркадантеа, Б. Ковач, Р. Маниета, Ж. Франсеа и Ј. Видмана.

Гост концерта: Дуња Миљковић (хорна) из класе доц. Милана Роксандића

 

Добро дошли!

 

 flauta ispravljenoArtboard 1    clarinetArtboard 1

Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу имало је задовољство да угости професоре са Литванске академије за музику и позориште, акордеонисте Raimondas Sviackevičius и Tadas Motiečius, у периоду од 10. до 12. јануара 2023. године.  Том приликом професори су одржали предавања и мастерклас за студенте Извођачких уметности (хармонике).

Посета је организована у оквиру реализације Еразмус + пројекта ДЕМУСИС.

Захваљујемо се професорима са Литванске академије за музику и позориште, на дељењу искустава студентима Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу.

20230110 091810  20230110 095443

Преглед актуелних стипендија и конкурса на које, у наредном периоду, могу конкурисати студенти и/или дипломци Филолошко-уметничког факултета:

  1. Шести позив талентованим младим истраживачима – студентима докторских академских студија за укључивање у научноистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама - рок за пријаву: 17.1.
  2. Истраживачке стипендије Немачке службе за академску размену - рок за пријаву: 16.1.
  3. Стипендије Француске Владе за мастер и докторате у коменторству за 2023/24. годину - рок за пријаву: 27.3.
  4. Програм трансфера технологије - подршка научноистраживачким организацијама у циљу комерцијализације проналазака - позив је отворен до утошка средстава
  5. Smart Start програм - бесповратнa средстава за развој првог прототипа - рок за пријаву: 28.2.

Са задовољством вас позивамо да, у среду 18. јануара 2023. године, у 19 часова, у Кући Ђуре Јакшића, присуствујете концерту студената студијског програма Хармоника, под називом ,,Вече барокне музике на хармоници". Наступају студенти из класа наставника са Катедре за хармонику Филолошко-уметничког факултета.

На програму ће се наћи дела Ј. С. Баха. Д. Скарлатија и Д. Ж. Рамоа.

Добро дошли!

 

 

9 1