Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Катедра за француски језик и књижевност ове године богатим програмом обележава Месец Франкофоније који ће сутра, 3. марта, у 19 часова бити отпочет концертом француске поп музике у Студентском културном центру. Поред такмичарског дела, најављеног франкофоног диктата, који ће се одржати 11. марта у 18 часова, франкофили ће моћи, у наредним данима, да уживају и у пројекцији филма, предавањима професора, као и музичкој вечери Одсека за музичку уметност.

mesec frankofonije page 001

У четвртак, 5. марта 2020. у Универзитетској галерији у Крагујевцу са почетком од 19 часова одржаће се концерт фаготисте Ивана Јотића и пијанисткиње Наталије Младеновић. Вече ће бити обојено звуцима композитора Е. фон Коха, А. Тансмана, М. Арнолда и Е. Елгара.
Иван Јотић је доцент на Катедри за дувачке инструменте Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу и фаготиста Симфонијског оркестра РТС-а. Он спада у ред оних извођача који своју континуирану уметничку каријеру успешно граде у најразличитијим саставима – од камерних до оперских. За двадесет и пет година рада овај уметник је учествoвао у великом броју оркестара и оперских кућа у земљи и региону, а као члан ансамбла ,,Жебељан" и ,,Оркестра без граница" остварује преко стотину наступа у иностранству. Активно учествује у снимању и премијерним извођењима савремених композиција, а исто тако успешно промовише контрафагот као соло инструмент. 
Пијанисткиња Наталија Младеновић виши је уметнички сарадник на Катедри за гудачке интрументе ФМУ-а у Београду. Свој уметнички израз почела је да развија са само пет година у Русији, а са једанаст је већ похађала Централну средњу специјалну музичку школу при Конзерваторијуму Чајковски. Московски државни конзерваторијум уписала је са 17 година. Добитник је многих награда и признања, а као клавирски сарадник и солиста, бележи бројне наступе у земљи и
иностранству.

FB IMG 1582920027969

Слободни универзитет у Бриселу расписао је конкурс за једну стипендију на који се могу пријавити студенти друге године Катедре за романистику. Рок за пријаву на конкурс је 3. март 2020. Пријаве треба послати на имејл адресу Јасмине Миковић Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Више информација о условима конкурса можете наћи путем линка

Универзитет у Крагујевцу расписао је Конкурс за графичко решење визуелног идентитета Универзитета у Крагујевцу намењен студентима и дипломцима графичког дизајна са Фиолошко-уметничког факултета, са намером да студентима и дипломцима са Универзитета у Крагујевцу пружи прилику да учествују у креирању визуелног идентитета Универзитета.

Заинтересовани кандидати приликом пријаве на конкурс треба да креирају оригинално графичко решење за брошуру Универзитета, а аутор најбољег графичког решења биће ангажован на изради визуелног идентитета Универзитета. 

Конкурс ће бити отворен до 25. марта 2020. године.

Више информација о Конкурсу можете наћи у прилогу.