Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Британски гудачки квартет ,,Бродски" одржаће мастерклас студентима Филолошко-уметничког факултета, у суботу 17. јуна 2023. године. Мастерклас ће бити одржан на затварању Међународног фестивала ,,Исидора Жебељан". Квартет Бродски ће, такође, наступати на овом фестивалу 16. јуна 2023. година и на тај начин започети међународну турнеју посвећену стваралштву Исидоре Жебељан.Камерни ансамбл Бродски са вишедеценијском традицијом, наступаће у саставу Крисија Осостович (виолина), Ијан Белтон (виолина), Пол Кесиди (виола) и Џеклин Томас (виолончело).

Основан 1972. године, квартет „Бродски“ до данас је наступио на више од 3.000 концерата на водећим светским концертним позорницама и објавио више од 60 дискографских издања.

Током више од 50 година каријере, квартет „Бродски“ наступао је на највећим фестивалима и у престижним концертним дворанама широм Аустралије, Азије, Северне и Јужне Америке, Јужне Африке и Европе. Снимци које редовно стварaју за радио и телевизију емитују се у светским оквирима.

 20230616 185730

 

Концерт најбољих студената Филолошко-уметничког факултета одржан је 19. маја 2023,  у Универзитетској галерији у Крагујевцу, у оквиру концертне сезоне ФИЛУМ-а. Том приликом, публика је имала прилику да послуша разноврстан програм који изводе најбољи студенти Одсека за музичку уметност представљајући студијске програме које успешно похађају на ФИЛУМ-у. 

Задовољство нам је да вас позовемо на концерт студената флауте, у Кући Ђуре Јакшића, 8. јуна 2023. у 18 сати. Концерт ће одржати студенти флауте Филолошко-уметничког факултета из класе редовног професора Кароља Марочика, уз клавирску сарадњу Невене Глигорић, вишег уметничког сарадника.

Гост концерта је фаготиста Урош Глигоријевић, из класе доцента Ивана Јотића.

Улаз је бесплатан!

Добро дошли!

3 plakata stampa2 page 0003

Задовољство нам је да вас позовемо на концерт који ће одржати пијанисткиња и редовни професор Факултета музиче уметности у Београду Јелица Глигоријевић. Концерт ће бити одржан 12. јуна 2023. године, у Кући Ђуре Јакшића, од 19 часова. 

На програму ће бити дела композитора: С. Рахмањинова, М. Аркадјева и М. Мусоргског. 

 

Улаз је бесплатан!

Добро дошли!

3 plakata stampa2 page 0002

Задовољство нам је да вас позовемо да присуствујете концерту студената виолине који ће се одржати у петак 9. јуна 2023, у 19 часова у Кући Ђуре Јакшића. На концерту наступају студенти из класа мр Александре Милановић, доцента, и мр Јелене Роквић, ванредног професора, уз клавирску сарадњу др ум. Сања Четровић, уметничког сарадника. 

Добро дошли!
3 plakata stampa2 page 0001