Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Уметнички савет Универзитетске галерије позива све заинтересоване на отварање изложбе ЦРТЕЖИ И РЕЉЕФИ  аутора Николе Вукосављевића, редовног професора Факултета ликовних уметности у Београду. Изложба ће бити отворена у уторак, 30. новембра 2021. године, у 19 часова у Универзитетској галерији у Крагујевцу.

Изложбу можете погледати до 7. јануара 2022. године.

Pozivnica

У среду, 01.12.2021. године у 9 часова одржаће се друга радионица са студентима у вези са практичним радом на идејном решењу за ,,Конкурс за ангажовање .грађана ка циркуларној економији''.

Радионица ће се одржати онлајн, а .учесници, студенти друге године ОАС Унутрашња архитектура, добиће линк за приступ непосредно уочи почетка радионице.


Радионицу воде ментори, тј. наставници са Катедре за унутрашњу архитектуру: др ум. Катарина Лончаревић, Јелена Рувидић, др Бојана Пашајлић и Наталија Богдановић.
Сви зинтересовани за учешће који не припадају наведеној групи учесника могу се јавити на имејл:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Radionica 2 1

У Универзитетској галерији данас, 9. новембар 2021. у 13 сати одржава се Стручни панел – резултати истраживања на пројекту Арсенал-
Индустријско наслеђе.

 

 

 

Panel GU Arsenal min

Студенткиње основних и мастер академских студија студијског програма Унутрашња архитектура, Симона Благојевић и Магдалена Стојадиновић, излажу на Пиранским данима архитектуре у студентској селекцији за престижну награду Piranesi 2021. Филолошко-уметнички факултет се по први пут представља у оквиру међународне конференције 38. Интернационална архитектонска конференција Пирански дани архитектуре под насловом ,,Шта је мерљиво у архитектури’’ (What is measurable in architecture?).

ПДА је међународни догађај са једном од најдужих традиција, а одржава се од 1983. године у граду Пирану у Словенији. Изложба за награду Piranesi у оквиру наведене конференције биће отворена од 27. новембра у изложбеном простору Монфронт у Порторожу.
Критеријуми за селекцију при одабиру рада за ову престижну награду огледају се у поштовању природног и културног наслеђа, добро осмишљеној интеграцији у урбано или природно окружење, савременом схватању традиционалних и аутентичних архитектонских елемената, складу просторног и дизајнерског сагледаног у контексту просторне целине.

У складу са овим Катедра за унутрашњу архитектуру представља се са два рада:
Идејно решење продавнице накита ,,Студио Глина’’, Крагујевац
Студент / Симона Благојевић
Ментор / др Бојана Пашајлић
Настало у академској 2020/2021.

Регенерација урбане целине улице Иво Лоле Рибар, Крагујевац
Студент / Магдалена Стојадиновић
Ментори / Наталија Богдановић маст. инж. арх. и др Бојана Пашајлић
Настало у академској 2020/2021.

 Za sajt Copy

Рад студенткиње Милицe Радуновић на пројекту „Арсенал“ прошао је селекцију за 30. Међународни салон урбанизма и биће изложен на Салону у Нишу од 8. до 13. новембра 2021. године.
Студенткиња Милица Радуновић је на IV години ОАС Унутрашње архитектуре урадила пројекат редизајна индустријског комплекса „Арсенал“ кроз три значајна предмета из области архитектуре-ентеријера и урбанизма, са циљем реанимације просторних потцелина, пренамене простора у нове атрактивне локације, уз задржавање постојеће просторне структуре и уз поштовање свих параметара „заштите објеката и амбијената“ комплекса. Ентеријерске и просторне интервенције дефинисане су у складу са постојећим габаритима и задатим параметрима локације. Формирана је нова просторна структура кроз различите флуидне архитектонске и амбијенталне потцелине које су повезале постојеће габарите са новим ефемерним просторним структурама урбанистичких подсклопова комплекса. Студенти
су радом на овом пројекту успели да повежу различите категорије проблема и да реализују, кроз пројектну документацију реалистична и оптимизујућа решења атрактивног и посебно захтевног комплекса Арсенала.

Студент : Милица Радуновић
Ментори: др Јелена В. Атанасијевић, др ум. Ивана Павловић, мр Сања Дрвеница

Arsenal Milica Radunovic 18 x 12 CMYK 300DPI 1