Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Дана 4. септембра отворена је XIII мeђународна изложба ,,Град музеј железница” у организацији Културног-туристичког центра ,,Стефан Немања" Лапово. Oд приспелих 80 радова излагача из четири државе, одабрано је 58 радова од 37 аутора. Награде су додељиване у три категорије: сликарство, вајарство и фотографија. У саставу жирија била је Ива Андрејевић, мастер примењених уметности и дизајна, Сања Микић мр вајарства и Сања Солунац, мастер примењених уметности и дизајна и визуелна уметница, и том приликом друга награда у области сликарства додељена је др ум. Мишу Филиповцу, доценту на Филолошко-уметничком факултету.
unnamed 1unnamed copy copy copy copy

 

24. октобар (четвртак) 2019. године у 18 часова, Универзитетска галерија у Крагујевцу

 

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу у сарадњи са Галеријом РИМА организује вече сећања на недавно преминулог академика Владимира Величковића, почасног доктора Универзитета у Крагујевцу од 2006. године.

О једном од најеминентнијих српских сликара говориће др Ирина Суботић, проф. емеритус Универзитета у Новом Саду, др Јелена Шалинић Терзић, професорка Филолошко-уметничког факултета, добитница награде за цртеж из Фонда Владимира Величковића и Невена Мартиновић, историчар уметности, кустос Галерије РИМА.

У музичком делу програма наступиће студенткиње Јована Мршуља, флаутискиња и Невена Глигорић, пијанисткиња, у класи проф. Кароља Марочика.

Slika 09102019 01

Компанија Агромаркет организује:

Конкурс за посао у Агромаркету у Крагујевцу у оквиру следеће позиције:

  1. Графички дизајнер

На конкурс се могу пријавити:

  • дипломци који су завршили основне академске студије,
  • студенти мастер академских студија,
  • дипломци који су завршили мастер академске студије

са Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу – Студијски програм Графички дизајн

Кандидат ће радити на визуелном идентитету компанија у оквиру компаније Агромаркет. 

Рок за подношење пријава: 3. јул 2019. године

Више информација о овом конкурсу можете наћи на следећем линку.

Марина Абрамовић позива све младе уметнике као и све заинтересоване студенте из Србије на свој мастерклас, који ће се одржати у оквиру њене ретроспективне изложбе „Чистач”. Изложба „Чистач” ће бити постављена у периоду од 21. септембра 2019. године до 20. јануара 2020. године у Музеју савремене уметности у Београду.

Позивамо све који желе да учествују, а одговарају пропозицијама, да своје пријаве пошаљу најкасније до 25. августа 2019. године на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Марина Абрамовић ће одабрати између 12 и 20 учесника.

Пријава треба да садржи:

Kратку биографију потенцијалног учесника,
Три рада (перформанса) са описом. Потребно је и приложити видео- и фото-материјале пријављених радова (квалитет видео- и фото-материјала није пресудан). Радови могу бити већ изведени или специјално осмишљени за ову прилику.

Одабрани учесници ће 3 дана, од 24. до 26. септембра, провести са Марином Абрамовић у интензивном уметничком раду, истраживању, учењу и упознавању света уметничког перформанса.

Мастерклас ће се одржати у Београду.

Учесници ће добити сертификат о учествовању по завршетку.

Кандидати који буду одабрани обавезни су да дају своју сагласност за снимање, фотографисање и коришћење лика у материјалима забележеним у току ова три дана.

marina

Изложба фотографија и графика „Прво и друго стање дисања“ Душана Новаковића и мр Милице Антонијевић, ванредног професора на ФИЛУМ-у, биће отворена 6. јуна у 19 часова у уметничком павиљону Галерије савремене ликовне уметности у Нишкој тврђави.

Изложба ће трајати до 24. јуна.

 

pozivnica prvo i drugo stanje disanja nis page 0001